Antena 3 CNN Actualitate Social O nouă metodă de furt din locuințe. Semnul pe care hoții îl lasă pe clanță înainte de a da spargerea

O nouă metodă de furt din locuințe. Semnul pe care hoții îl lasă pe clanță înainte de a da spargerea

O nouă metodă de furt din locuințe ia amploare în România. După ce și-au urmărit atent victima, hoții lasă un semn pe clanță, pentru a le arăta celor cu care colaborează că apartamentul este liber.

O nouă metodă de furt din locuințe. Semnul pe care hoții îl lasă pe clanță înainte de a da spargerea
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iul 2023   •   16:47

Faptele de furt din locuințe, mai ales din apartamente, devin din ce în ce mai frecvente, hoții bazându-se pe numeroase metode de a pătrunde în interior.

Astfel, oamenii legii trag un semnal de alarmă cu privire la noile metode prin care hoții reușesc să fure din apartamente, mulți dintre ei obișnuind să-și urmărească victimele de la distanță, înainte de a da spargerea.

Ulterior, aceștia lasă un semn pentru colegii de breaslă, care indică faptul că apartamentul este liber, fiind vorba despre un simplu elastic de bani agățat de clanța ușii.

Un exemplu în acest caz este cel al unei femei care a auzit bătăi insistente la ușa apartamentului, însă a avut înțelepciunea de a nu deschide ușa.

Citește și: Metodă nouă de escrocherie pe litoral. Revolta unei românce care a fost nevoită să plătească trei șezlonguri, deși a cerut doar două, la Costinești

După un timp, femeia a deschis ușa și a ieșit în hol, unde a observat un elastic pe clanța ușii.

Această metodă, aparent inofensivă, ar putea fi un semnal că un infractor este în preajmă și ar putea încerca să pătrundă în locuință.

În acest caz, orice obiect sau semn suspect observat pe clanța ușii sau în apropierea locuinței trebuie comunicat rapid oamenilor legii, pentru a preveni o posibilă spargere și pentru a contribui la prinderea infractorilor în flagrant, potrivit redactia.ro, citat de sitiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: hoti furt locuinţă
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close