Antena 3 CNN Actualitate Inedit Îngheţata care tratează durerea de gât şi tusea. Cât costă o cupă? | "Este o inovaţie la noi în ţară"

Îngheţata care tratează durerea de gât şi tusea. Cât costă o cupă? | "Este o inovaţie la noi în ţară"

Îngheţata care tratează durerea de gât sau un ceai de-a dreptul "viu" sunt două inovaţii alimentare realizate de masteranzii Facultăţii de inginerie alimentară Dunărea de Jos din Galaţi. 

Îngheţata care tratează durerea de gât şi tusea. Cât costă o cupă? | "Este o inovaţie la noi în ţară"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2022   •   13:34

În curând, aceste două produse vor fi lansate pe piaţă.

O îngheţată bio care are o aromă ce durează foarte mult, dar care calmează tusea şi linişteşte şi întregul organism, dar şi un ceai "viu" fermentat, kombucha, sunt noile inovaţii prezentate în premieră de masteranzii Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor a Universităţii Dunărea de Jos. 

Ambele produse sunt aromatizate cu plante sau fructe cu mare încărcătura de antioxidanţi.

O cupă de îngheţată vindecătoare, 6 lei

Produsele sunt la prima vizioanare şi în viitor creatorii lor s-au gândit să le şi producă în masă. 

O cupă de îngheţată vindecătoare ar costa 6 lei, iar 330 ml ceai viu, maxim 15 lei.

O îngheţată cu un gust unic, produsă doar din ingrediente bio, fără conservanţi şi coloranţi, promite nişte calităţi uimitoare.

"Este o îngheţată de afine cu aromă de trandafiri, este o inovaţie de fapt. Inovaţia constă în încapsularea uleiului de trandafir ca pulbere, să se regăsească integral în îngheţată.

Are proprietăţi de liniştire, calmare, inclusiv o îngheţată care să facă bine la tuse", a spus Izabela Anghel, masterand la Nutriţie, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor.

Ceaiul "viu" are încărcătură mare de antioxidanţi

O altă inovaţia a studenţilor este ceaiul natural fermentat, tip Kombucha, dar cu proprietăţi curative mult mai mari. 

"Fiind o băutură vie, pentru că înăuntru sunt bacterii şi drojdii, cu cât stă mai mult evoluează, deci e bine să-l consumaţi aproape de momentul producerii lui", a explicat Mihail Balaban, masterand.

Cele două inovaţii vor fi prezentate şi la târgurile speciale de alimente bio, iar în curând vor fi brevetate şi scoase pe piaţă.

Probioticul natural care te scapă de balonare, constipație şi scade colesterolul. Se prepară în cinci paşi

O băutură fermentată, de care nu mulţi au auzit, pare să fie leacul pentru cei care au probleme digestive banale sau vor să-şi păstreze sănătatea tractului digestiv.

Astfel, cei care ştiu că au probleme gastrointestinale, precum constipaţie, diaree, balonare sau alte probleme de digestie pot folosi kombucha.

Cei care ştiu că au probleme care durează de mult timp e bine să se adreseze medicului, pentru a nu se agrava afecţiunea de care suferă.

×
Subiecte în articol: inghetata durere gat tuse kombucha
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close