Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Probioticul natural care te scapă de balonare, constipație şi scade colesterolul. Se prepară în cinci paşi

Probioticul natural care te scapă de balonare, constipație şi scade colesterolul. Se prepară în cinci paşi

O băutură fermentată, de care nu mulţi au auzit, pare să fie leacul pentru cei care au probleme digestive banale sau vor să-şi păstreze sănătatea tractului digestiv.

Probioticul natural care te scapă de balonare, constipație şi scade colesterolul. Se prepară în cinci paşi
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2022   •   09:28

Astfel, cei care ştiu că au probleme gastrointestinale, precum constipaţie, diaree, balonare sau alte probleme de digestie pot folosi kombucha, potrivit csid.ro.

Cei care ştiu că au probleme care durează de mult timp e bine să se adreseze medicului, pentru a nu se agrava afecţiunea de care suferă.

Kombucha este o băutură fermentată, făcută din ceai verde sau negru, zahăr și o cultură simbiotică de bacterii. 

Această băutură se prepară în cinci etape: infuzia de ceai, care se lasă între 5-30 de minute, îndepărtarea frunzelor de ceai și filtrarea, adăugarea zahărului și a bacteriilor sănătoase, apoi fermentarea pentru 6-14 zile.

Trebuie ştiut faptul că, în urma fermentării, se produce o cantitate de alcool în produs, undeva la 0,5%. 

Deși kombucha conține culturi vii, nu toate tipurile de această băutură folosesc microorganisme clasificate ca probiotice. Probioticele sunt definite ca microorganisme vii care, administrate în cantități adecvate, oferă gazdei beneficii pentru sănătate.

Probioticele conţinute de această băutură fermentată ajută şi prevenția și tratarea eczemelor, a sindromului de intestin iritat, intestin inflamator, anumite tipuri de diaree, colesterol crescut și chiar obezitate. 
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close