Antena 3 CNN Actualitate Inedit Locul din România unde se află un izvor unic de "apă vie". Legenda spune că ajută la creșterea în înălțime

Locul din România unde se află un izvor unic de "apă vie". Legenda spune că ajută la creșterea în înălțime

"Apa vie" poate fi băută de la un izvor din România. Legenda sa spune că persoanele care consumă această apă vor crește în înălțime.

Locul din România unde se află un izvor unic de "apă vie". Legenda spune că ajută la creșterea în înălțime
Sursa foto: Gettyimages
de Georgiana Adam    |    25 Mai 2024   •   08:00

O poveste învăluită în mister și legende face cunoscut izvorul cu "apă vie" din România. În satul Runc, situat la marginea comunei Ocoliş din Munţii Apuseni, la granița dintre județele Alba și Cluj, se găsește un izvor cu o legendă fascinantă. Localnicii susțin că "apa vie” din acest izvor ar putea contribui la creșterea în înălțime.

Legenda a apărut la mijlocul anilor '90, când un adolescent din sat a experimentat o creștere bruscă după ce a băut apă din izvorul de la Cheile Runcului. După ce a consumat apa, tânărul a crescut câțiva centimetri, lucru care a atras atenția comunității.

Deși la început sătenii au fost sceptici, considerând că băiatul se afla în perioada de creștere naturală, curiozitatea i-a determinat pe unii să încerce și ei apa misterioasă. Legenda spune că și alți săteni au crescut cu până la șapte centimetri după ce au băut din izvor.

Indiferent dacă legenda este reală sau nu, izvorul din Runc este cunoscut pentru proprietățile sale speciale. Apa este bogată în zinc și magneziu, având un gust distinct față de alte izvoare.

Zona în sine este o adevărată comoară naturală, oferind vizitatorilor posibilitatea de a explora peisaje spectaculoase. Cheile Runcului sunt înconjurate de peșteri, inclusiv o peșteră cu lac, care, deși greu accesibilă, merită efortul de a fi vizitată.

Pentru cei interesați să viziteze satul Runc din comuna Ocoliş, traseul recomandat este N75, pe ruta Turda – Cîmpeni. Comuna Ocoliş, situată la granița dintre județele Alba și Cluj, oferă un cadru natural deosebit, cu chei spectaculoase, peșteri, grote și cătune izolate la poalele Muntelui Mare, potrivit stiridecluj.ro.

×
Subiecte în articol: izvor apa Muntii Apuseni
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close