Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum arată orașul înghițit de pământ, de la o zi la alta. Aici locuiesc 73.000 de oameni

Cum arată orașul înghițit de pământ, de la o zi la alta. Aici locuiesc 73.000 de oameni

Un oraș din Brazilia cu 73.000 de locuitori este înghițit de pământ pe zi ce trece. Oficialii au declarat stare de calamitate.

Cum arată orașul înghițit de pământ, de la o zi la alta. Aici locuiesc 73.000 de oameni
Sursa foto: Profimedia
de Ioana Mircea    |    06 Mai 2023   •   16:40

Oficialii orașului Buriticupu, situat în nord-estul Braziliei au declarat stare de calamitate din cauza faptului că pământul din jur se surpă și astfel se produc cratere imense care înghit casele celor 73.000 de mii de locuitori.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aproximativ 26 de cratere cu o lungime de peste 298 de metri s-au format în jurul orașului. Cauza principală ar fi despădurirea masivă care a agravat problema prin slăbirea solului și care a făcut ca apa de ploaie să contribuie la această calamitate.

Citește și: Fenomen straniu pe cer, alături de Aurora Boreală. Imaginile au ajuns în atenția cercetătorilor

 În ultimii 20 de ani, șapte persoane și-au pierdut viața după ce au căzut în gropi, iar săptămâna aceasta un polițist ieșit la pensie a suferit fracturi grave după ce a căzut cu mașina sa într-un astfel de crater.

Martorii au declarat că Jose Ribamar Silveira a căzut în groapă de la o înălțime de aproximativ 80 de metri, suferind o fractură la braț, o fractură expusă la piciorul stâng și alte răni, potrivit dailystar.co.uk.

×
Subiecte în articol: Brazilia
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close