Antena 3 CNN Actualitate Inedit Fenomen straniu pe cer, alături de Aurora Boreală. Imaginile au ajuns în atenția cercetătorilor

Fenomen straniu pe cer, alături de Aurora Boreală. Imaginile au ajuns în atenția cercetătorilor

Un fenomen bizar a fost surprins de un fotograf în timp ce făcea mai multe poze Aurorei Boreale, în Alaska. Un cercetător a explicat totul.

Fenomen straniu pe cer, alături de Aurora Boreală. Imaginile au ajuns în atenția cercetătorilor
Sursa foto: bbcnews
de Ioana Mircea    |    19 Apr 2023   •   16:15

Mai multe spirale au fost surprinse de fotograful Todd Salat în cadrul Aurorei Boreale, în Alaska. Pasiunea sa de a face fotografii Aurorei Boreale l-a adus în punctul în care, la aproximativ ora 2.00 dimineața, să vadă mai multe cercuri luminoase care traversau cerul. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Don Hampton de la Institutul de Geofizică Fairbanks al Universității din Alaska a văzut imaginile care au ajuns virale pe internet și a precizat acest eveniment nu are nici o legătură cu extratereștri.

Citește și: Fenomen uimitor pe 20 aprilie 2023! Cum poți urmări eclipsa hibridă de Soare 

Se pare că de fapt, cerurile luminoase ar fi combustibilul eliberat dintr-o rachetă, potrivit cbsnews.com.

„Când fac asta la altitudini mari, acel combustibil se transformă în gheață. Și dacă se întâmplă să fie în lumina soarelui, când ești în întuneric pe pământ, îl poți vedea ca un fel de nor mare și, uneori, este ca un vârtej”, spuse el. "Nu este o galaxie... Sunt doar vapori de apă care reflectă lumina soarelui."

Argumentul său a strâns multiple reacții printre internauți pe Instagram. Unii îi dau dreptate cercetătorului, însă alții spun că ar fi doar o minciună a autorităților pentru a ascunde adevărul.

×
Subiecte în articol: aurora boreala
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close