Antena 3 CNN Actualitate Inedit Primii clienţi Virgin Galactic au ajuns în spațiu. Cât poate să coste un bilet

Primii clienţi Virgin Galactic au ajuns în spațiu. Cât poate să coste un bilet

Compania de turism spațial Virgin Galactic a operaționalizat astăzi primul zbor. Pasagerii au putut la un moment dat să plutească în cabină.

Primii clienţi Virgin Galactic au ajuns în spațiu. Cât poate să coste un bilet
Sursa foto: Twitter | VIrgin Galactic
de Ioana Mircea    |    29 Iun 2023   •   22:16

Nava VSS Unity a companiei de turism spațial Virgin Galactic a transportat astăzi patru pasageri în spațiu: doi ofiţeri de rang înalt din forţele aeriene italiene, un inginer de la Consiliul Naţional de Cercetare din Italia (CNR) şi un angajat al Virgin Galactic care îi însoţea. De asemenea, la comenzi se aflau doi piloţi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Nava spaţială a depăşit 80 de kilometri altitudine, limita care, potrivit armatei americane, marchează începutul spaţiului, "Bine aţi venit în spaţiu, astronauţilor", a declarat Sirisha Bandla, o angajată a Virgin Galactic care a făcut ea însăşi călătoria.

Citește și: Cum arată cel mai mare vas de croazieră din lume. Vor urca la bord aproape 8.000 de persoane

Un imens avion purtător a decolat la ora locală 08:30 de pe o pistă obişnuită. Aproximativ o oră mai târziu, la o altitudine de aproximativ 15 km, a lansat nava, un avion-rachetă care seamănă cu un avion privat de mari dimensiuni.

Acesta şi-a pornit apoi motorul şi a accelerat pe verticală. Timp de câteva minute, în condiţii de gravitaţie zero, pasagerii au putut să se desprindă de pe scaunele lor şi să plutească în cabină. Ulterior, aeronava a coborât planând pentru a ateriza pe aceeaşi pistă.

Aproximativ 800 de clienţi, printre care o serie de celebrităţi, şi-au cumpărat deja biletele - la un preţ cuprins iniţial între 200.000 şi 250.000 de dolari per pasager, înainte de a fi ridicat la 450.000 de dolari, potrivit cnn.com.

×
Subiecte în articol: Virgin Galactic
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close