Antena 3 CNN Actualitate Inedit Singurele viețuitoare din lume care nu dorm. Trăiesc și în România, însă nu sunt deloc agreate de către oameni

Singurele viețuitoare din lume care nu dorm. Trăiesc și în România, însă nu sunt deloc agreate de către oameni

Chiar dacă pare imposibil, există viețuitoare pe Pământ care nu dorm și sunt active de dimineață până seara, însă nu sunt deloc agreate de oameni.

Singurele viețuitoare din lume care nu dorm. Trăiesc și în România, însă nu sunt deloc agreate de către oameni
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2023   •   14:00

Oamenii de știință au descoperit peste 20.000 de specii ale acestor viețuitoare, iar comportamentul lor continuă să uimească, în ciuda numeroaselor cercetări.

Chiar dacă nu sunt agreate de oameni, furnicile au trăsături deosebite, hărnicia fiind un cuvânt definitoriu al acestor ființe.

Furnicile au un sistem nervos diferit de cel al altor viețuitoare, iar construcția creierului lor nu le creează o stare de somnolență, ci o energie necontenită, fiind active permanent.

Cu toate acestea, pe parcursul studiilor, cercetătorii au observat că furnicile au, în timpul zilei, o clipă în care se odihnesc și par amorțite.

Citește și: Ce salariu are un spălător de vase în România. Beneficiile oferite de patronii de restaurante

Totuși, chiar dacă nu dorm în restul anotimpurilor, pe parcursul iernii, furnicile intră într-o stare de hibernare și inactivitate, potrivit fanatik.ro.

×
Subiecte în articol: furnică
Parteneri
Ultimele informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close