Antena 3 CNN Actualitate Social Ce salariu are un spălător de vase în România. Beneficiile oferite de patronii de restaurante

Ce salariu are un spălător de vase în România. Beneficiile oferite de patronii de restaurante

În prezent, patronii de restaurante devin tot mai interesați să angajeze spălători de vase, iar beneficiile oferite nu sunt deloc de neglijat.

Ce salariu are un spălător de vase în România. Beneficiile oferite de patronii de restaurante
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2023   •   22:43

Oamenii care își desfășoară activitatea într-un restaurant, în calitate de spălători de vase, primesc, în majoritatea cazurilor, atât un salariu de bază, cât și anumite bonusuri.

În România, salariul unui spălător de vase este de 3.000 de lei brut, suma pe care o primește în mână fiind de 1.898 de lei.

În plus, în funcție de performanțe, angajatorii pot oferi o primă lunară cuprinsă între 200 și 700 de lei.

În plus, potrivit unui anunț de angajare, un spălător de vase are masa și transportul asigurate, având, de asemenea, un program de două zile lucrate cu două zile libere.

Citește și: Sentința primită de patru frați care au cerut bani în numele vedetelor. Andreea Marin și Teo Trandafir, printre victime

Pe de altă parte, salariile pentru ospătari pornesc de la 2.300 de lei și pot ajunge până la 4.000 de lei, ceea ce îi motivează pe angajați să aleagă această meserie fiind și bacșișul obținut.

"Cred că viitorul sună astfel: cei care învaţă o meserie vor câştiga bani foarte mulţi  fiindcă aceste meserii sunt extrem de bănoase dacă vorbim de venituri, cred că veniturile sunt undeva la peste 1.000 de euro pentru fiecare lucrător din această industrie”, descrie Daniel Mischie, CEO al grupului City Grill, potrivit romaniatv.net.

 

×
Subiecte în articol: spalator vase restaurant salariu
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close