Antena 3 CNN Actualitate Sentința primită de patru frați care au cerut bani în numele vedetelor. Andreea Marin și Teo Trandafir, printre victime

Sentința primită de patru frați care au cerut bani în numele vedetelor. Andreea Marin și Teo Trandafir, printre victime

După ce au strâns sume importante în numele unor vedete din România și au înșelat sute de persoane, cu ajutorul unor conturi false, patru frați din Neamț și-au primit, în sfârșit, sentința.

Sentința primită de patru frați care au cerut bani în numele vedetelor. Andreea Marin și Teo Trandafir, printre victime
Sursa foto: Getty images Milan_Jovic
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2023   •   21:46

În urmă cu mai mulți ani, patru frați din județul Neamț au pus la cale un plan pentru a gâștiga rapid și ușor sume importante de bani.

Astfel, ei au folosit numele unor vedete din showbiz, printre care se numără Teo Trandafir și Andreea Marin, pentru a promova campanii umanitare false.

Prin intermediul unor conturi fictive, cei patru bărbați obțineau bani în numele vedetelor, inventând cazuri grave, precum boli incurabile.

Anchetatorii au descoperit că aceștia au păcălit, în numele lui Teo Trandafir și al Andreei Marin, 273 de persoane, reușind să obțină suma de 35.000 de dolari.

Citește și: Când ajunge viitura de pe Nipru pe litoralul românesc | Avertismentul specialiștilor: "Va dispărea oxigenul"

Infracțiunile au fost comise între 2015 și 2016, iar după șase ani de anchete, procurorii au trimis dosarul spre judecată anul trecut.

Cu toate acestea, în aceste zile, Tribunalul Neamț a constatat prescrierea infracțiunilor, respectiv înșelăciune în formă continuată, fals informatic în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat.

Astfel, inculpații au de achitat doar o parte din prejudiciu, fiind vorba doar despre 80 de victime care au depus plângere pentru a-și recupera banii, potrivit monitorulsv.ro.

Prin urmare, scăpați de orice răspundere penală, frații nu vor merge la închisoare, fiind nevoiți doar să plătească o sumă cu mult mai mică față de cea pe care au reușit să o obțină.

×
Subiecte în articol: dosar inselaciune vedete donatii
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close