Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ce face România mai bine decât restul Europei? Sondajul care a încins spiritele pe internet

Ce face România mai bine decât restul Europei? Sondajul care a încins spiritele pe internet

Un internaut român a lansat o temă de discuție pe cunoscuta platformă Reddit. Acesta i-a provocat pe utilizatorii acesteia sa spună ce face România mai bine decâte restul Europei și chiar al lumii. Iar răspunsurile celorlalți internauți au încins spiritele.

Ce face România mai bine decât restul Europei? Sondajul care a încins spiritele pe internet
de Gabriel Dano    |    16 Mai 2023   •   20:00

"Având în vedere că negativitatea este prea răspândită în jurul nostru, haideți să ne concentrăm pe latura pozitivă a poporului nostru. Spre exemplu, din câte am auzit de la prietenii mei ce provin din alte țări, românii au talentul de a-i face pe ceilalți oameni să se simtă ca la ei acasă, lucru ce, probabil, nu este întâlnit chiar oriunde (cough cough Japonia) pe Pământ.

I-am întâmpinat pe refugiații ucrainieni cu brațele deschise, și am fost printre cei ce le-au oferit cel mai mare ajutor. Avem muzică bună. Avem cea mai mare populație de urși bruni din Europa. Avem zimbri. Și, în final, suntem o țară care se dezvoltă din punct de vedere cultural, și nu opusul.

Avem evenimente precum BookFest care ne dovedesc asta. Într-adevăr, progresul pe care îl facem nu este îndeajuns de rapid. Dar nu știu, probabil că Reddit ar putea oferi motive mai întemeiate decât ale mele pentru care România este un loc mai mult bun decât rău", a scris utilizatorul pe Reddit.

Iar reacțiile nu au întârziat să apară. Unul dintre primele lucruri apreciate de români în țara lor este faptul că internetul din România este bun și nu are tarife mari.

"Chestiile care țin de net/voce, la noi sunt preturi foarte mici si primim noile tehnologii relativ repede, operatorii fiind nevoiți să rămână competitivi. Si nici nu avem limite de trafic prea mici la mobil, ca sa nu mai zic de limite stupide la trafic pe home network.

Nu îmi amintesc ultima data când am avut pornit wi-fi-ul la telefon, folosit in fiecare zi la trafic mare, și să fi rămas fără net. Nici nu plătesc de mă doare capul abonamentul, și nici nu mi-am bătut capul să găsesc cea mai bună ofertă", a fost replica unui utilizator.

Alt utilizator Reddit este încântat de cei doi ani de concediu maternal de care poate beneficia un angajat din România.

"Asta da. Îi batem pe vestici de departe cu beneficiul ăsta", a subliniat altcineva. 

"Și 21 de zile de concediu (companiile cumsecade dau 25) + alte 10 sărbători legale", a mai adăugat un internaut.

Pentru un alt utilizator Reddit siguranța în orașe este unul dintre atuurile țării noastre față de alte țări: "Siguranța în orașe per total, nu iți este frică să mergi noaptea pe stradă". Imediat însă a venit replica "tăioasă" a altui utilizator:

"În Brăila te plimbi noaptea ca parizerul. Adică feliat".

"Nu prea ai fost prin județul Vaslui. La Bârlad ți-e frică noaptea să nu cazi în vreo groapa de canal, nu să fii furat", a scris altcineva.

Altcineva susține că România punctează și când vine vorba de siguranța bunurilor.

"Nu se fură mașini la noi, ca în Bulgaria, de exemplu. Nu o să-ți spargă nimeni mașina. Am lăsat în parcarea mănăstirii Sf Ioan de la Suceava portofelul în sertărașul de la consola mașinii...3 zile. Nici vorbă să spargă cineva mașina...și e zonă aglomerată, fără camere.

Am fost oprit pe stradă în București de două ori deja să mă atenționeze oameni că am un buzunarul de la ghiozdan deschis...uitasem", a scris utilizatorul. 

Un alt internaut a venit cu mai multe astfel de avantaje pe care, în opinia sa, le poți avea în România față de alte state.

  1.     "Cand eram in facultate aveam abonament pe toate liniile cu 13 lei/luna
  2.     La facultate n-am platit decat restantele , deci daca invatam bine ieseam la 0 lei
  3.     Educatia e gratis, majoritatea tinerilor cunosc limba engleza. E un avantaj foarte mare.
  4.     Avem munti, trasee turistice, trasee pentru biciclete, trebuie promovate. Avem traseul Via Transilvanica de 1400 km.
  5.     Cazarile si pensiunile de la noi au preturi mici comparativ cu ce gasesti in restul Europei (...)
  6.     Poti face programare la un consult medical pe maine, nu astepti o luna
  7.     2 ani de concediu maternal platit 80% daca ai lucrat 12 luni in ultimii 2 ani
  8.     Pasaportul romanesc e destul de puternic, n-ai nevoie de viza in o gramada de tari de pe planeta
  9.     Piete cu fructe/legume, lactate", a precizat acesta.

Pentru altcineva, România are un plus când vine vorba de plantele medicinale, ape minerale și mâncare."

"Patru lucruri: viteza internetului, ceaiurile medicinale din plante, apa minerală și sarmalele", a punctat acesta.

×
Subiecte în articol: Reddit sarmale internaut sondaj
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close