Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un singur animal din lume nu poate privi în sus, spre cer. Mai toți românii îl au în gospodărie

Un singur animal din lume nu poate privi în sus, spre cer. Mai toți românii îl au în gospodărie

Lumea animalelor ne surprinde constant cu fenomene bizare care par mai degrabă desprinse din filmele science-fiction decât din biologia reală.

Un singur animal din lume nu poate privi în sus, spre cer. Mai toți românii îl au în gospodărie
Sursa foto: Getty Images I Hill Street Studios
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2023   •   23:35

Anatomia porcilor prezintă câteva particularități, una dintre ele fiind faptul că nu le este posibil să-și miște gâtul la un unghi mai mare de 45 de grade.

Aceasta se datorează atât stratului gros de grăsime de pe gâtul lor, cât și adaptărilor naturale ale coloanei vertebrale, care permit doar mișcarea capului în diverse unghiuri în jos, unde își găsesc hrana.

În mediul lor natural, porcii se hrănesc predominant cu rădăcini, insecte, viermi și chiar cadavre, toate acestea fiind la nivelul solului.

Astfel, deoarece capul lor este în poziție joasă în cea mai mare parte a vieții lor, aceștia s-au adaptat la acest stil de viață, iar acum coloana vertebrală nu le permite să ridice capul ca alte animale.

Citește și: Cum arată meduza cu 24 de ochi descoperită recent | Este înrudită cu cea mai veninoasă creatură marină din lume

Nivel ridicat de grăsime, în special în zona gâtului le restricționează mișcările și mai mult și, în cazuri extreme, poate duce la o greutate atât de mare încât grăsimea le blochează vederea.

Din păcate, din cauza modului lor de hrănire, porcii au evoluat într-un fel în care acum le este imposibil să ridice capul și să privească cerul direct.

Desigur, există și alte modalități pentru ei de a privi cerul.

Ei se pot sprijini de un obiect suficient de solid pentru a le susține greutatea, astfel încât să se ridice în două picioare și să privească cerul direct.

De asemenea, atunci când se rostogolesc sau sunt întinși, au șansa să observe cerul.

×
Subiecte în articol: animale porci
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close