Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cu AG-ul la fitness. Noi imagini virale cu talibani înarmați, probând aparatele din sala de forță

Cu AG-ul la fitness. Noi imagini virale cu talibani înarmați, probând aparatele din sala de forță

Militanții care controlează de trei zile capitala afgană Kabul și marile orașe din țară par să fi descoperit o parte dintre avantajele civilizației moderne, încă bine reprezentată în zonele urbane.

Cu AG-ul la fitness. Noi imagini virale cu talibani înarmați, probând aparatele din sala de forță
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2021   •   12:39

Imagini în care combatanții islamiști probează bara cu greutăți, bicicleta, dispozitivele de lucrat pectorali și alte dotări specifice în sala de forță au devenit virale, în ultimele zile, pe rețelele sociale, atingând milioane de vizualizări.

Este interesant că talibanii nu se pot despărți de armament nici la fitness.

Într-o scurtă secvență video vizualizată de peste 7 milioane de ori pe Twitter se observă cum unul dintre bărbați poartă în spate un aruncător de grenade.

El îi filmează cu telefonul pe camarazii săi, care par să se distreze fără rețineri.

Agenția indiană APN relatează că imaginile au fost filmate în sala de forță a palatului prezidențial din Kabul, abandonat de președintele fugar Ashraf Ghani și de colaboratorii săi.

Anterior, pe rețelele sociale au apărut alte imagini, în care talibanii încercau mașinuțele, călușeii și dispozitivele pentru sărituri dintr-un parc de distracții situat în Kabul.

Aparatul de propagandă taliban lucrează la turație maximă în ultimele zile, distribuind mesaje menite să calmeze populația și să acrediteze ideea că noul regim va aduce pacea în țară și nu va căuta răzbunare împotriva civililor care au colaborat cu fostul guvern sau cu forțele coaliției internaționale.

Marți, talibanii au declarat amnistie generală pentru toți funcționarii guvernamentali și le-au cerut acestora să se întoarcă la muncă.

"A fost decretată o amnistie generală pentru toți ... deci trebuie să vă reluați cu încredere activitățile de zi cu zi", se spune în declarația dată publicității de gruparea insurgentă.

În plus, talibanii au trimis Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați, UNHCR, o declarație în care îi asigură pe funcționarii ONU că își pot continua activitățile umanitare.

×
Subiecte în articol: talibani fitness Kabul
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close