Antena 3 CNN Actualitate Inedit Scena unei crime a ajuns virală pe TikTok. Platforma îşi cere scuze public

Scena unei crime a ajuns virală pe TikTok. Platforma îşi cere scuze public

Un videoclip în care apărea decapitarea unui bărbat a devenit viral pe TikTok, după ce a scăpat verificării, deoarece scena crimei a fost mascată de o tânără care dansa în faţa camerei.

Scena unei crime a ajuns virală pe TikTok. Platforma îşi cere scuze public
Sursa foto: sursa TikTok
de Alexandru Negrici    |    10 Iun 2021   •   12:51

Videoclipul începe prin scena în care fata dansează în faţa camerei, iar după câteva secunde cadrul se schimbă şi afişează o scenă foarte grafică a decapitării unui tânăr, de către un grup de indivizi care vorbesc spaniolă.

În urma reacţiilor de indignare ale utiizatorilor, platforma TikTok şi-a cerut scuze pentru cele întâmplate.

„Apreciem efortul comunităţii noastre de a avertiza cu privire la acest videoclip. Acesta probabil a fost preluat de pe un alt site şi a fost editat în aşa fel încât să poată fi postat pe TikTok.

Ne cerem scuze celor din comunitatea noastră, inclusiv moderatorilor noştri, care ar fi putut ajunge la acest conţinut”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Videoclipul ar mai putea circula şi în viitor

Utilizatorii au reacţionat imediat după declaraţia purtătorului de cuvând al platformei, susţinând că videoclipul ar putea rula în continuare, însă de pe alte conturi.

Potrivit Newsweek, care a luat legătura cu un moderator TikTok, videoclipul o să fie de acum încolo detectat automat de aplicaţie, înainte de a fi postat. 

Moderatorul a mai spus totuşi că utilizatorul de la care a plecat totul, a găsit o portiţă, păcălind sistemul de inteligenţă artificială al platformei, deoarece a editat clipul video după postare.

Astfel, videoclipul mai poate circula, dacă utilizatorii care l-au preluat continuă să îl reformateze înainainte de-al posta pe platformă.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close