Antena 3 CNN Actualitate Inedit Trucuri simple de dezgheţare a parbrizului pe timp de iarnă

Trucuri simple de dezgheţare a parbrizului pe timp de iarnă

Experții de la Driving Test Success şi de la Clear View Driving au explicat, într-un videoclip TikTok, care este cel mai simplu mod de dezgheţare a parbrizului.

Trucuri simple de dezgheţare a parbrizului pe timp de iarnă
Sursa foto: Pixabay| Neelam279
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2022   •   15:46

Şoferii pot scăpa de gheață prin simpla activare a ventilatorului de parbriz al mașinii şi rotirea acestuia la maximum. Ventilatorul poate fi activat la opțiunea normală odată ce parbrizul este curat, urmând ca gheaţa să se topească instantaneu.

"Puneți ventilatorul parbrizului pe maxim. Gheața va începe să se topească de la căldură. Ștergeți excesul de apă și readuceți ventilatorul la normal", au spus experţii în clipul video de pe TikTok.

Videoclipul a primit peste o mie de aprecieri pe TikTok, mulți lăudând sfatul simplu: "Wow magic, gheața a dispărut".

De asemenea, Clear View Driving consideră că șoferii ar trebui să folosească dispozitivul de dezaburire înainte de a începe să conducă, potrivit express.co.uk.

"Nu folosiți ștergătoarele sau spălătoarele de parbriz, deoarece asta nu vă ajută. Porniți dezaburitorul față și spate", au declarat aceştia.

Dezaburitorul spate încălzește și oglinzile laterale la majoritatea mașinilor noi. Experţii anunţă că nu este doar pentru vară, ci va îndepărta umezeala din aer pentru a împiedica aburirea geamurilor.

"Nu vă folosiți mâinile pentru a șterge geamurile aburite – veți lăsa pete grase și un inel ar putea zgâria geamul. Dacă este necesar, utilizați o cârpă absorbantă fără scame".

Dezaburitorul spate încălzește și oglinzile laterale la majoritatea mașinilor noi.

Amestecul care dezgheaţă parbrizul rapid

Spirtul, însă, pe care oricine îl are în casă în această perioadă de pandemie ne poate ajuta să dezgheţăm repede parbrizul maşinii. La fel şi banalul detergent de vase.

Mai exact, este vorba despre un amestesc făcut din ingredientele amintite şi apă. Trucul este util oricărui conducător auto pentru a dezgheţa geamul maşinii în această perioadă rece.

Pentru acest amestec, aveţi nevoie de spirt, apă şi detergent de vase. Într-o sticlă cu pulverizator, puneţi aproximativ 2/3 spirt, 1/3 apă şi o lingură de detergent de vase. 

Amestecaţi toate ingredintele şi aplicaţi lichidul pe parbrizul îngheţat, iar acesta va acţiona în doar câteva secunde.

Leguma care nu lasă parbrizul să îngheţe iarna, nici pe ger. Cu ea trebuie să ştergi geamul maşinii

O legumă banală pe care oricine o are în casă poate veni în ajutorul şoferilor, în această perioadă când temperaturile scăzute de peste noapte îngheaţă parbrizul maşinilor

Dacă iarna aduce bucurie copiilor, pentru că se bat cu bulgări de zăpadă sau patinează, nu acelaşi lucru se poate spune despre şoferi.

Pentru conducătorii auto, iarna este un anotimp care le dă bătăi de cap, şi nu numai pentru că trebuie să schimbe cauciucurile, dar dezgheţarea parbrizului dimineaţă poate să dureze până la jumătate de oră.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close