Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Urâțenia electrică" de la Moscova face furori pe internet: "Designerului i-ar trebui o lopată!" | Reacții după prezentarea mașinii electrice "Amber", de concepție rusească

"Urâțenia electrică" de la Moscova face furori pe internet: "Designerului i-ar trebui o lopată!" | Reacții după prezentarea mașinii electrice "Amber", de concepție rusească

Presa din Rusia relatează că Institutul Politehnic din Moscova și compania auto Avtotor lucrează la un automobil electric a cărui caroserie a atras imediat atenția internauților.

"Urâțenia electrică" de la Moscova face furori pe internet: "Designerului i-ar trebui o lopată!" | Reacții după prezentarea mașinii electrice "Amber", de concepție rusească
Sursa foto: X@LXSummer1
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Dec 2023   •   17:53

Mașina electrică rusească este dezvoltată de cele două entități în baza unui contract cu Ministerul rus al Industriei și Comerțului.

Anterior, uzina Avtotor din Kaliningrad a asamblat automobile BMW, KIA și Hyundai, notează portalul rus RBC.

Toate componentele principale ale mașinii electrice - motor, invertor, elemente de control, baterie - sunt proiectate și fabricate în Rusia, conform sursei citate.

RBC mai precizează că primele cinci vehicule din pre-producție sunt programate pentru certificare anul viitor, iar producția de serie va începe în 2025.

Avtotor a menționat că mașinile "Amber" din producția de serie vor avea un aspect diferit de cel al prototipurilor actuale.

De asemenea, producătorul a estimat că mașina electrică va fi "compactă și accesibilă", în contextul în care bateria va putea fi "închiriată, și nu cumpărată", iar caroseria nu necesită tehnologii scumpe.

Ironii pe internet după prezentarea modelului Avtotor "Amber"

Avtotor "Amber" a fost proiectat ca mașină de oraș, cu o viteză maximă de 80 km/h și o autonomie de 100 km.

Prezentarea mașinii electrice rusești a declanșat un val de ironii pe internet.

"Ucigașul mașinilor Tesla și-a făcut apariția în Rusia", punctează utilizatorul @Eric_Lecomte_ pe rețeaua X.

"Va intra în istorie drept cea mai urâtă mașină din lume", estimează, la rândul său, @jeblad.

"Până și mașinile electrice rusești exprimă răutate și arată dezgustător", crede @menefr1.

"Nici măcar pe ruși nu-i amuză. Unui designer i-ar trebui o lopată ca să facă asta", notează @LXSummer1, care a tradus reacțiile unor internauți din Rusia.

×
Subiecte în articol: Avtotor Amber Rusia masina electrica
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close