Antena 3 CNN Actualitate Inedit Vrei permis sau trebuie să îl reînnoieşti? Ce trebuie să ştii dacă ai probleme cu somnul!

Vrei permis sau trebuie să îl reînnoieşti? Ce trebuie să ştii dacă ai probleme cu somnul!

Vrei permis sau trebuie să îl reînnoieşti? Ce trebuie să ştii dacă ai probleme cu somnul!
Sursa foto: Foto: studydriving.com
25 Sep 2015   •   20:57

Cine are probleme cu somnul riscă să nu îşi poată lua permis sau să nu şi-l mai poată înnoi pe cel vechi. Potrivit unei directive Europene care intră în vigoare la anul, şoferii vor trebui să demonstreze că sunt sănătoşi şi nu au risc de a adormi la volan.

Aceasta nu va fi însă o problemă pentru ei, după cum o demonstrează şi un experiment al reporterilor Observator. Orb să nu fii, în rest poţi să ai orice boală.

Cu bani, instructorii auto te ajută să scapi de orice boală.

Datele arată ca, În Romania, din 6 milioane de soferi, 270.000 suferă de apnee. Oficial. Numărul lor ar putea fi mult mai mare. Vom afla asta odată cu noua lege. Când toţi şoferii vor trebui testaţi, iar aici intervine o nouă problemă.

Un prim pas este o aplicaţie care depistează riscul fiecărei persoane de a avea apnee. Însă cei mai mulţi şoferi habar nu au nici de aplicaţie, jurnal sau boală.

Statisticile arată că o treime dintre accidentele rutiere de la noi sunt provocate de somnolenţă. Iar România este pe locul cinci în Europa.
Anual, peste 300.000 de români se înscriu la şcoala auto.
Sursa: Observator.tv

×
Subiecte în articol: somn permis de conducere
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close