Antena 3 CNN Actualitate Informații noi despre medicul din Timişoara care şi-a pus capăt zilelor din cauza stresului

Informații noi despre medicul din Timişoara care şi-a pus capăt zilelor din cauza stresului

Tragedie la Spitalul Judeţean din Timişoara, un medic rezident s-a sinucis aseară. Tânărul lucra în Secţia de terapie intensivă şi imediat cum a ajuns acasă, şi-a pus capăt zilelor. Nimic din comportamentul său nu anunţa asta, spun, şocaţi, colegii săi, care pun gestul extrem pe seama stresului imens la care sunt supuşi medicii în această perioadă. Poliţiştii anchetează acest caz şi au deschis dosar de ucidere din culpă în acest caz.

Informații noi despre medicul din Timişoara care şi-a pus capăt zilelor din cauza stresului
de Georgiana Adam    |    05 Apr 2021   •   18:42

Descoperirea şocantă a fost făcută chiar de mama tânărului, care l-a găsit în casă, fără suflare. Femeia a cerut ajutor, iar la faţa locului a ajuns imediat un echipaj SMURD.

Oricât s-au chinuit medicii, manevrele de resuscitare au eşuat şi nu l-au mai putut salva. Colegii de muncă sunt şocaţi. Spun că nu au observat nimic care să indice vreo problemă.

''Era unul din tinerii deosebiți din clinica noastră. El a fost un student de frunte, a terminat șef de promoție. Acest burnout teribil afectează marea majoritate a persoanelor'', a spus Dorel Săndesc, şef ATI Spitalul Judeţean.

Tânărul lucra în zona roşie, la Secţia de Terapie Intensivă, cu bolnavii covid internaţi la Spitalul Jdeţean din Timişoara.

Managerul spitalului trage un semnal de alarmă, mai ales că gestul extrem este pus pe seama oboselii şi stresului din ultimul an.

''Să nu creadă cineva, că dacă noi suntem medici suntem Dumnezei, sau nu avem trăiri emoţionale, sau vieţi personale, sau probleme de sănătate. Vedeti dumnevoastră, după un an de zile de luptă cu această boală, indiferent de specialitatea pe care o au medicii, de experienţă, dacă ucrezi şi 24 de ore pe zi dupa o gardă, dacă ştii că ai făcut tot ce ai putut si totuţi, un pacient moare, asta nu inseamnă ca pe ei nu îi afectează'', a spus Raul Pătrascu, managerul celui mai mare spital de stat din vestul țării.

Tocmai pentru că, în această perioadă, medicii depun eforturi uriaşe pentru salvarea pacienţilor, specialiştii spun că trebuie susţinuţi.

Poliţia face acum cercetări şi a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

×
Subiecte în articol: Timisoara medic stres
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close