Antena 3 CNN Actualitate Îngrijitorul vinovat de scăparea tigrului de la Grădina Zoologică din Sibiu, concediat şi pus la plată

Îngrijitorul vinovat de scăparea tigrului de la Grădina Zoologică din Sibiu, concediat şi pus la plată

Îngrijitorul vinovat de scăparea tigrului de la Grădina Zoologică din Sibiu, concediat şi pus la plată
Sursa foto: Foto: flickr.com
de M.Z.    |    05 Ian 2012   •   10:37

Îngrijitorul de la Grădina Zoologică din Sibiu, vinovat de scăparea unui tigru din cuşcă în urmă cu o lună, a fost concediat şi va trebui să plătească valoarea de inventar a animalului, adică suma de 50 de lei, informează Mediafax.

"Contractul de muncă al îngrijitorului care a uitat deschisă încuietoarea cuştii tigrului a fost reziliat în luna decembrie. Îngrijitorului i-a fost imputată suma de 50 de lei, reprezentând valoarea contabilă a tigrului", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

În plus, Primăria Sibiu a fost contactată de către o persoană care a vrut să doneze Grădinii Zoologice un tigru, dar a declinat oferta.

"Grădina Zoologică Sibiu nu poate accepta această donaţie până când nu se vor finaliza lucrările de îmbunătăţire a siguranţei cuştilor", a adăugat Mirela Gligore, care a precizat că, în continuare, reprezentanţii primăriei şi ai unor fundaţii încearcă să găsească un loc pentru cel de-al doilea tigru aflat la Grădina Zoologică din Sibiu şi care este fiul tigroaicei ucise în luna decembrie. 

Cel care a dorit să doneze tigrul este proprietarul unei grădini zoologice private din judeţul Suceava.

Pe 13 decembrie, un tigru a scăpat de la Grădina Zoologică din Sibiu, după ce îngrijitorul a uitat uşa cuştii deschisă. Animalul a fost localizat şi, după circa trei ore, a fost împuşcat mortal. Vânătorul care a ucis tigrul a spus că s-au făcut toate demersurile posibile pentru salvarea animalului, dar, întrucât tigroaica devenise extrem de agresivă, a fost necesară împuşcarea ei, pentru că în caz contrar s-ar fi produs un "dezastru".

Tigrul născut la Grădina Zologică din Sibiu era o femelă de 14 ani şi avea o greutate de aproximativ 200 de kilograme. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, animalul era o corcitură de tigru siberian cu tigru bengalez.

În urma incidentului, directorul Grădinii Zoologice din Sibiu, Constantin Bebeşelea, a demisionat.

×
Subiecte în articol: tigru plati cusca
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close