Antena 3 CNN Actualitate Noua înșelătorie de pe internet care face victime în rândul pensionarilor. Modul în care funcționează schema

Noua înșelătorie de pe internet care face victime în rândul pensionarilor. Modul în care funcționează schema

Zeci de pensionari au ajuns victimele unei înșelătorii pe internet. Omul de afaceri care a gândit întreaga schemă a fost trimis la închisoare.

de Cătălina Buzoianu    |    03 Feb 2024   •   15:58

Zeci de bătrâni au fost atrași prin anunțuri pe internet în care li se promitea că vor afla de ce boli suferă prin contactul mâinii cu un contact de biorezonanță din China.

Apoi li se spunea că suferă de diverse afecțiuni, evident, acest lucru era fals și pentru tratament li e vindeau anumite aparate la suprapreț.

Pe parcursul anchetei au fost făcute o serie de percheziții și mai multe persoane au fost puse sub acuzare. La percheziția de la sediul centrului unde funcționa instituția ce făcea escrocherii, au fost descoperite un laptop și documente în care se menționa că produsele sunt folosite în domeniul medicinei și sunt comercializate și asociate unor tehnologii NASA.

Citește și: Țeapa cu "turcul și inelul de aur", luată de români în parcare: "Ți-l fac cadou"

În momentul de față, omul de afaceri a acceptat să primească o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, iar firmele să achite amenzi penale în valoare totală de 46.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat.

×
Subiecte în articol: inselatorie pensionari
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close