Antena 3 CNN Actualitate Locale Țeapa cu "turcul și inelul de aur", luată de români în parcare: "Ți-l fac cadou"

Țeapa cu "turcul și inelul de aur", luată de români în parcare: "Ți-l fac cadou"

Un bărbat s-a pregătit să păcălească 156 de oameni cu metoda sa, într-o parcare. Se declara om de afaceri turc.

Țeapa cu "turcul și inelul de aur", luată de români în parcare: "Ți-l fac cadou"
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    02 Feb 2024   •   09:40

Un bărbat care a încercat să păcălească sute de oameni și complicele lui au fost condamnați la închisoare cu suspendare, într-un dosar de înșelăciune. Escrocul pretindea că este om de afaceri turc, folosea un Mercedes alb, cu numere străine și era pregătit să înșele 156 de oameni.

Așa zisul turc s-a ales cu dosarul penal după ce o femeie pe care escrocii au încercat să o înșele, dar nu au reușit, a depus plângere. Totul s-a întâmplat în ianuarie 2021.

Femeia circula pe DN E87 Tulcea – Constanța, împreună cu cei doi copii, a oprit pe traseu pentru a le cumpăra copiilor o apă și biscuiți.

Citește și: Țeapa dată de un Moș Crăciun în Piața Sfatului din Brașov. Acesta și-a luat amendă

Un bărbat a venit la ea și i-a spus că are nevoie de combustibil pentru maşină, solicitându-i iniţial indicaţii despre o benzinărie aflată în zonă, după care i-a solicitat o sumă de bani, oferindu-i totodată în schimb un ghiul din metal auriu pe care l-a scos de pe deget.

Femeia a refuzat și a plecat mai departe, dar a sunat la 112 semnalând o posibilă înșelăciune. Femeia l-a descris pe suspect ca "având aproximativ 50-55 de ani, ten închis, corpolent, cu o cicatrice pe faţă”.

Un echipaj de jandarmi a fost trimis să verifice situația semnalată, dar până la ajungerea jandarmilor, escrocul a reușit să facă o victimă. Un bărbat a acceptat ghiulul „de aur” și un ceas în schimbul sumei de 1.000 de lei.

Bărbatul a declarat că bunurile i-au fost oferite spre vânzare de un individ care se afla lângă un autovehicul și care i-a făcut semn să oprească recomandându-se a fi om de afaceri turc, care nu vorbeşte limba română. El a spus că trebuie să ajungă la înmormântarea părinților, dar că a rămas fără combustibil.

A scos un ghiul de pe mână, despre care a indicat că este din aur de 18 K şi pe care a precizat că i-l face cadou.

În momentul în care au verificat mașina escrocului, jandarmii au găsit în bord 156 de ghiuluri așa zise din "aur". Escrocul a declarat la audieri că pentru ghiulul și ceasul oferite victimei a plătit, în Dragonul Roșu, suma de 60 de lei.

În urma procesului de la Judecătoria Tulcea, escrocul a primit șase luni de închisoare cu suspendare, iar complicele său patru luni de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, potrivit ziare.com.

×
Subiecte în articol: inel aur teapa turc parcare romani
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close