Instanţă: Mircea Băsescu promitea INTERVENŢII la preşedinte. Fratele lui Traian Băsescu, PERICOL pentru ordinea publică

de M.Z.    |    09 Iul 2014   •   13:31
Instanţă: Mircea Băsescu promitea INTERVENŢII la preşedinte. Fratele lui Traian Băsescu, PERICOL pentru ordinea publică Foto: Agerpres
Fratele preşedintele României este pericol public, iar lăsarea lui în libertate ar putea afecta climatul social. Afirmaţia care ar putea părea şocantă este făcută de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti care au luat în calcul arestarea lui Mircea Băsescu. 

Acesta a promis că îl va scoate pe Bercea Mondial din închisoare, a demonstrat că nu dă doi bani pe lege şi autorităţi şi a încercat să se apere invocând pixelul albastru. 

Mircea Băsescu s-a folosit de relaţia cu fratele său, preşedintele Traian Băsescu, pentru a promite intervenţii la şeful statului, se arată în motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, care au decis arestarea preventivă a lui Mircea Băsescu.

 

Iată, mai jos, motivarea instanţei în cazul arestării preventive a lui Mircea Băsescu


Mircea Băsescu promitea intervenţii la preşedinte
 
"Din conţinutul identic al acestor acte de sesizare rezultă că, în cursul lunii martie 2011, martorul denunţător Anghel Florin, împreună cu mama denunţătorului, i-au remis lui Băsescu Mircea suma de 250.000 euro, în schimbul promisiunii celui din urmă că va interveni la preşedintele României pentru a-l determina să dispună graţierea individuală a condamnatului Anghel Sandu zis „Bercea Mondial", precum şi pentru a interveni pe lângă procurori şi judecători în vederea cercetării în stare de libertate a arestatului preventiv A. S. (Anghel Sandu - n.r.)".
Sursa: Motivarea judecătorilor


Judecători: Există probe că Mircea Băsescu a luat bani
 
Din materialul probator existent la dosar, judecătorul fondului a considerat că există în cauză probe care conduc la o presupunere rezonabilă că în perioada 20.02.2011 - 22.02.2012 inculpatul Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 euro de la Anghel Florin, prin intermediul lui Căpăţînă Marian Adrian, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii investiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Anghel Sandu, precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă lui Anghel Sandu, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate, pentru faptul că a intermediat remiterea banilor, Căpăţînă Marian Adrian însuşindu-şi suma de 350.000 euro din totalul de 600.000 euro primit de la Anghel Florin.

 
Mircea Băsescu, mail către un judecător
 
Inculpatul Băsescu Mircea a depus în faţa judecătorului fondului un mail pe care l-a trimis la data de 02.03.2011 procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care îl informa că la datele de 28.02.2011 şi 02.03.2011 a fost aşteptat acasă de soţia lui Sandu Anghel şi fiica sa, care i-au cerut ajutorul, însă le-a explicat că nu poate face nimic, arătând că nu doreşte să se creeze impresia că ar încerca să influenţeze luarea unei hotărâri de către completul de judecată, precizând totodată că la data de 01.03.2011 i-a comunicat acest lucru şi şefului IPJ Constanţa. Acest demers al inculpatului Băsescu Mircea este anterior faptelor ce fac obiectul prezentei cauze şi nu produce nicio consecinţă juridică întrucât nu îmbracă forma unei plângeri penale, ci doar reprezintă o apreciere personală cu privire la o eventuală suspiciune de intervenţie a sa asupra justiţiei, iar, pe de altă parte, dovedeşte că, de la bun început, inculpatul Băsescu Mircea cunoştea intenţia familiei Anghel, aceea de a obţine ajutorul său în vederea eliberării lui Anghel  Sandu, context în care a continuat totuşi să se întâlnească cu rudele acestuia şi să discute chestiuni legate de situaţia juridică a lui Anghel Sandu. 
 
Inculpaţii au invocat pixelul albastru

Inculpaţii au contestat legalitatea acestor mijloace de probă întrucât nu au fost prezentate pe mediul original de înregistrare, ci pe nişte stick-uri de memorie, care sunt doar medii de stocare, astfel că nu poate fi verificată autenticitatea lor. S-a invocat contrafacerea înregistrărilor, fără a se aduce argumente care să pună la îndoială caracterul autentic sau complet al acestora, cu atât mai mult cu cât judecătorul de drepturi şi libertăţi învestit cu soluţionarea contestaţiilor a procedat la vizionarea CD-urilor aflate la dosar şi care conţin înregistrările respective.


VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

x close