Antena 3 CNN Actualitate Administratorul firmei care făcea lucrările de lângă internatul prăbuşit la Odorheiu Secuiesc a fost reținut

Administratorul firmei care făcea lucrările de lângă internatul prăbuşit la Odorheiu Secuiesc a fost reținut

Administratorul firmei care executa lucrările de canalizare în imediata apropiere a internatulul de la Odorheiu Secuiesc care s-a prăbuşit parţial a fost reţinut pentru 24 de ore, arată surse din anchetă.

Administratorul firmei care făcea lucrările de lângă internatul prăbuşit la Odorheiu Secuiesc a fost reținut
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Dec 2023   •   23:25

Laszlo Szilveszter Sandor va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii spun că administratorul firmei a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu a respectat cotele prevăzute în proiect. 

Patronul firmei a spus marți că a dat ordin pentru realizarea săpăturilor luni, iar acestea au fost făcute cu un excavator. 

Mărturia exclusivă a patronului firmei care a făcut săpături în faţa internatului, unde un perete s-a prăbuşit: "Ne-am grăbit să terminăm"

"Nu am avut cum să pregătim. Nu ştiam că sunt copii înăuntru. Noi de afară am pus că nu intră nimeni. Îmi pare rău! Este problemă mare. A murit un băiat", este declaraţia lui Laszlo Sandor, patronul firmei care efectua săpături în faţa internatului unde un băiat a murit, după ce un perete al clădirii s-a prăbuşit.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Elevii cazați în internatul prăbușit au văzut cum pereții încep să crape, dar nu au mai apucat să iasă. Dosar penal pentru ucidere din culpă

"Se apucaseră, ne spunea patronul firmei de construcţii, la ordinul lui, muncitorii să sape acest şanţ extrem de adânc, fără să facă un studiu, fără să creadă măcar, să-şi imagineze că ar putea ceda solul, sol care, se pare, era îmbibat cu apă, ceea ce ar fi dus automat la prăbuşirea acestui perete.

În total, în internat, erau cazaţi, din informaţiile pe care le avem acum, peste 90 de elevi, dar majoritatea dintre ei nu se aflau în internat atunci când peretele s-a prăbuşit.

Băiatul, în vârstă de 17 ani, era undeva la parterul clădirii, într-unul dintre dormitoare. Au ajuns destul de greu salvatorii la el. Fetele se aflau la etajul 1 al internatului, tocmai de aceea rănile nu au fost atât de puternice, iar salvatorii au reuşit să le scoată pe fete înainte de ajunge la băiatul de 17 ani pentru care salvatorii nu au mai putut face absolut nimic", a relatat, de la faţa locului, corespondentul Antena 3 CNN, Laurenţiu Rădulescu.

Vezi şi: Colegul de cameră al tânărului mort după prăbușirea internatului rupe tăcerea! Ce făcea David în momentul în care a fost prin sub moloz: ”Am fost ultimul cu care a vorbit!”

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a preluat cazul prăbuşirii internatului din Târgu Mureş.

Sunt cercetări in rem pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi trei infracţiuni de vătămare corporală din culpă. 

Vă amintim că un perete al internatului Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, sub dărâmături fiind prinşi patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

Un băiat de 17 ani a decedat, iar trei fete au ajuns la spital. 

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close