Antena 3 CNN Actualitate Interviu cu "doamna cu pantofi albaștri". Dezvăluirile magistratului care a uimit Internetul

Interviu cu "doamna cu pantofi albaștri". Dezvăluirile magistratului care a uimit Internetul

Interviu cu "doamna cu pantofi albaștri". Dezvăluirile magistratului care a uimit Internetul
Sursa foto: Foto: pixabay/com
10 Iul 2016   •   17:06

Judecătoarea Camelia Folea, magistrat la Judecătoria Blaj, cunoscută în ultimele zile și ca "doamna cu pantofi albaștri" după ce a devenit viral pe Internet o postare care relatează atenția pe care i-a acordat-o unui minor disputat de doi părinți divorțați, afirmă, într-un interviu acordat în exclusivitate Agerpres, că românii ar trebui să încerce măcar să aibă încredere în justiție.

"Să încerce măcar să aibă. Știu că statistic lucrurile nu stau bine, dar nu pot să nu mă întreb în ce măsură statistica reflectă realitatea și în ce măsură mass-media contribuie la această statistică. Toți trebuie să știm că o soluție, oricât de legală, temeinică și umană ar fi, nu va mulțumi niciodată toate părțile implicate într-o cauză", spune Camelia Folea în interviu.

De asemenea, ea spune că în calitate de magistrat este conștientă că dincolo "de coperta unui dosar sunt oameni, sunt destine, sunt suflete", iar cazurile în care copii ajung să fie "monedă de schimb între părinți'' nu sunt deloc simple. Camelia Folea adaugă că, înainte de a discuta despre înființarea instanțelor speciale pentru minori, așa cum sunt în alte state, este necesar ca în România să avem "judecători specializați, în adevăratul sens al cuvântului" pentru rezolvarea unor astfel de cauze.

Doamna judecător Camelia Folea, multă lume s-a întrebat zilele acestea dacă într-adevăr există 'Doamna cu pantofi albaștri' sau este doar o poveste frumoasă.
Camelia Folea: 'Doamna cu pantofi albaștri' chiar există. Nu este o poveste, nu este o magie. Exist. Și ca mine mai sunt multe alte doamne și domni cu pantofi albaștri, judecători în această țară.

Opinia publică vă percepe ca pe o eroină, un model ideal de comportament. Cum apreciați această postură?
Camelia Folea: Nu sunt o eroină, sunt un om obișnuit. Viața mi-a oferit șansa de a fi judecător și mi-a lăsat, în același timp, șansa de a fi om. Știu că dincolo de coperta unui dosar sunt oameni, sunt destine, sunt suflete. Postura de eroină este dificilă. Am sperat ca numele meu să nu fie facut public, dar nu toate speranțele se împlinesc. Nu mi-am dorit celebritate. Nu îmi doresc vreo distincție și nici un alt loc de muncă. Locul potrivit pentru mine este în robă, în sala de judecată.

V-ați așteptat la un asemenea impact mediatic al poveștii scrise de doamna avocat Mădălina Scutelnicu?
Camelia Folea: În niciun caz, deoarece pentru mine era o situație cu care m-am confruntat deseori. De regulă trecem ușor sau chiar ignorăm ceea ce se întâmplă bun. În schimb suntem tentați să amplificăm ceea ce ni se întâmplă rău. Așa am ajuns ca o situație de normalitate să ni se pară ceva neobișnuit.

Interviul complet aici

×
Parteneri
Criminalii de la Padina au fost eliberaţi din arest
x close