Antena 3 CNN Actualitate Interviu exclusiv cu Tristan Tate | România este mai sigură pentru oamenii bogaţi

Interviu exclusiv cu Tristan Tate | România este mai sigură pentru oamenii bogaţi

Tristan Tate, unul dintre cei doi fraţi acuzaţi de procurorii DIICOT de trafic de persoane, a declarat, într-un interviu acordat exclusiv pentru Antena 3 CNN, că a decis să vină în România pentru că este o țară sigură, în special pentru oamenii bogaţi.

Interviu exclusiv cu Tristan Tate | România este mai sigură pentru oamenii bogaţi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Bogdan Borza    |    30 Aug 2023   •   11:37

Tristan Tate, unul dintre cei doi fraţi acuzaţi de procurorii DIICOT de trafic de persoane, a vorbit pentru prima dată de la începerea anchetei.

Într-un interviu eveniment, care va fi difuzat pe parcursul întregii zile de astăzi la Antena 3 CNN, Tristan Tate a declarat că nu s-a simțit niciodată în pericol în România, pentru că țara noastră este, spune el, un loc "incredibil de sigur".

"Ei bine, dacă te uiți la orașele din Europa de Vest acum, când m-a mutat, părea o idee puțin mai nebunească, dar când te uiți la Paris, care este în permanență în flăcări, la Londra, unde se întâmplă foarte multe atacuri cu cuțitul și oamenii sunt înjunghiați și jefuiți tot timpul, la Italia, unde nu ești în siguranță dacă îți lași mașina pe stradă.

Simt că în Europa de Vest devine din ce în ce mai rău, în timp ce România devine din ce în ce mai bună.

Citește și: Două minore din Prahova, ținute sclave, în cătușe, pentru videochat și prostituție, de un bărbat, în București. Una din fete se află în plasament la o familie

Până de curând, nu m-am simțit niciodată amenințat sau în pericol aici. Vreau să spun că România este un loc incredibil de sigur.

Ce este ironic la România este că o mulțime de oameni din această țară, care chiar vor să comită infracțiuni, nu comit infracțiuni în propria lor țară, ci se duc și comit infracțiuni în alte țări.

Așa că, știi, poți parca un Rolls Royce pe străzile din București, poți purta un ceas de jumătate de milion de dolari, te poți îmbăta. Poți să-ți lași mașina acolo peste noapte, nimeni nu o zgârie, nimeni nu o atinge și  nu vei fi jefuit.

România este un loc incredibil de sigur", a declarat Tristan Tate, într-un interviu acordat pentru Antena 3 CNN.

Tristan Tate, despre perioada petrecută în închisoare: "Nu cred că infractorii merită lux"

De asemenea, Tristan Tate a vorbit şi despre perioada petrecută în închisoare.

"Ca un om care trăiește în lux și confort tot timpul, bineînțeles că închisoarea nu este luxoasă sau confortabilă. Știi, de fapt nu am avut probleme cu închisoarea. Nu m-am supărat în închisoare, nu m-am enervat în închisoare. Nu m-am simțit frustrat în închisoare. M-am uitat în jurul meu la paturile metalice reci, cu saltele murdare și foarte incomode, cu insecte și gândaci în jur și nu este un loc plăcut pentru a fi.

Dar asta mă face și fericit, pentru că nu cred că infractorii merită confort. Singura nedreptate pentru mine a fost că eram acolo. Dar când am auzit poveștile unora dintre ceilalți bărbați care erau în închisoare cu mine: tipul ăsta a bătut un bătrân cu o lopată, tipul ăsta a furat de la o bătrână, tipul ăsta e un adevărat traficant de persoane, tipul ăsta e un proxenet, tipul ăsta e un traficant de droguri. Am zis: Știi ce? E bine!

Mă bucur că pușcăria e nașpa, pentru că nu cred că infractorii merită luxul. Așa că nu aș schimba nimic la pușcărie, în afară de faptul că m-au trimis acolo pentru că nu am vrut să fiu acolo.

Chiar şi în drumul meu spre închisoare, îi întrebam pe gardieni cum este închisoarea, cum ar fi dacă trebuie să mă lupt cu cineva care mă atacă? Mi-am verificat aderența pantofilor pentru a mă asigura că pantofii mei au o aderență bună, pentru orice eventualitate, știi, eram pregătit pentru închisoare, pentru că sunt pregătit pentru orice", a declarat Tristan Tate.

Ce îşi doreşte Tristan Tate dintre obiectele confiscate de procurori

Tristan Tate spune că nu îi pasă foarte mult de maşinile confiscate, dar există un obiect confiscat pe care şi l-ar dori înapoi. 

"Au luat 11 mașini, şase ceasuri, câteva lingouri de aur, niște bani, niște criptomonede. Știți, au luat ceasul tatălui meu, tatăl meu a murit și avea un ceas Casio ieftin, care costa poate 100 de dolari și care se afla în seiful meu, pentru că era prețios pentru mine, și au primit ordin să ia toate ceasurile din seiful meu și au luat, evident, unele foarte scumpe, dar l-au luat și pe acela. În acest moment al procedurilor, nu știu și nici nu-mi pasă ce primesc înapoi, adică nu poți să iei un Ferrari și să îl parchezi timp de opt luni fără să pornești vreodată motorul, fără să îl întreții. Dacă o să îmi recuperez aceste mașini, vor fi defecte și vor avea probleme.

Știi, dacă aș trăi într-o lume perfectă, aș spune nu le mai spuneţi oamenilor că sunt un infractor, păstraţi mașinile astea nenorocite.

...Nu-mi pasă, știi, așa că nu ştiu daca o să le recuperez. Sper să le recuperez pentru că le pot vinde și să recuperez niște bani, pentru că am pierdut mulți bani din asta, dar vreau doar ceasul tatălui meu. Asta e tot.", a mărturisit Tristan Tate. 

Tristan Tate dezvăluie ce imagini a predat procurorilor

”Toate camerele de luat vederi au înregistrat timp de un an întreg. Înainte ca poliția să vină și să facă o razie în casă, când poliția a venit să facă o razie în casă, am luat DVR-urile pentru camere.

Le-am predat și am spus: "Uitați-vă la astea și o să-mi dați drumul. Acesta este biletul meu de ieșire din această situație stupidă. Vă puteți uita la asta și puteți închide cazul, pentru că orice lider de bandă care conduce o operațiune de crimă internațională, indiferent dacă ar fi un traficant de droguri sau de persoane, principalul lucru pe care nu l-ar face ar fi să instaleze camere de supraveghere care să înregistreze tot ceea ce face în permanență".

Deci, dacă te uiți la un an de înregistrări din ceea ce se presupune a fi sediul central al unei bande internaționale de trafic de persoane, mi se pare foarte ciudat că nici măcar o singură imagine de pe camerele mele de supraveghere nu apare în rechizitoriu.

Pentru că, dacă îmi urmăriți întreaga viață timp de un an, este foarte plictisitor. Stau în fața calculatorului, lucrez, stau și beau ceva cu prietenii mei. Toată lumea vine și pleacă după bunul plac. Nimeni nu e închis înăuntru, nimeni nu e ținut captiv. Am simțit că acea probă m-ar exonera complet”, a spus Tristan Tate.

×
Subiecte în articol: Tristan Tate
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close