Antena 3 CNN Actualitate Două minore din Prahova, ținute sclave, în cătușe, pentru videochat și prostituție, de un bărbat, în București. Una din fete se află în plasament la o familie

Două minore din Prahova, ținute sclave, în cătușe, pentru videochat și prostituție, de un bărbat, în București. Una din fete se află în plasament la o familie

Dosar de trafic de minori în Prahova. Un bărbat a constrâns mai multe fete să se prostitueze și să facă video chat, într-un apartament din București. Copilele erau ținute în lanțuri.

de Cristi Georgescu    |    Ioana Mircea    |    30 Aug 2023   •   11:05

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat cercetări cu privire la activitatea infracțională a unei persoane bănuite de trafic de minori.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada mai – iunie a.c., o persoană ar fi recrutat, adăpostit și primit, în scopul exploatării sexuale, două minore, pe care le-ar fi constrâns să practice activități de videochat și prostituție.

Se pare că una dintre fete se află în plasament la o familie. Ea avea obiceiul de a pleca de mai multe ori acasă. Așa a ajuns ca la un moment dat să-l cunoască pe bărbatul, care urma să o transforme în sclavă sexuală, omul punându-le la dispoziție apartamentul lui.

Citește și: Doi indivizi, într-o mașină neagră, ar acosta minore, în Ilfov | Poliţiştii au descoperit că informaţia este falsă

De fapt, el avea cele mai bune intenții cu ele așa că le-a pus să facă video chat și să se prostitueze. Când nu era acolo și nu putea să gestioneze situația le lega cu cătușe în casa respectivă din București. Fetele s-au cunoscut cu suspectul în mediul online. Le-a păcălit și astfel le-a atras în jocul lui.

Astfel, în perioada 6 – 27 august a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigații Criminale și a celor din cadrul Secției nr. 21 de Poliție București, au desfășurat activități investigativ-operative, care au condus la depistarea minorei, în municipiul București.

Fetele erau legate cu cătușe pe timpul nopții

Pe timpul nopții, dar și în momentele în care, bănuitul nu putea supraveghea victimele, acesta ar fi procedat la imobilizarea acestora folosind o pereche de cătușe achiziționată online.

În urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de bănuit și reținerea acestuia, pentru 24 de ore.

La data de 29 august a.c., acesta a fost prezentat Tribunalului Prahova, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Cercetările vor fi continuate de către polițiștii B.C.C.O. Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, în vederea documentării întregii activități infracționale și dispunerii măsurilor legale.

×
Subiecte în articol: prahova trafic minore
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close