Antena 3 CNN Actualitate Interviu cu fratele unuia dintre bărbaţii ucişi la Oneşti: ''Toţi erau foarte relaxaţi, nu erau pregătiţi de intervenţie''

Interviu cu fratele unuia dintre bărbaţii ucişi la Oneşti: ''Toţi erau foarte relaxaţi, nu erau pregătiţi de intervenţie''

Paul Iștoan, fratele unuia dintre muncitorii sechestraţi şi uciși, luni, de Gheorghe Moroşan, într-un apartament din Onești, a confirmat în exclusivitate la Antena 3, că cei care ar fi trebuit să salveze vieţile celor doi bărbaţi erau extrem de relaxaţi.

Interviu cu fratele unuia dintre bărbaţii ucişi la Oneşti: ''Toţi erau foarte relaxaţi, nu erau pregătiţi de intervenţie''
Sursa foto: Paul Iștoan/Facebook
de Georgiana Adam    |    03 Mar 2021   •   21:26

Paul Iștoan, fratele unuia dintre electricienii uciși de Gheorghe Moroșan, a povestit în exclusivitate la Antena 3 felul în care s-a defășurat intervenția Poliției.

Fratele lui Siviu Iștoan despre intervenția Poliției: ''Toți erau relaxați''

(...) Ei trebuiau să fie pregătiți tot timpul, să fie în alertă. Când colo, nici măcar nu veniseră trupele speciale până am ajuns eu. M-am dus până acasă, mi-am luat un pulover, m-am întors înapoi și abia după un sfert de oră după ce am mai stat pe acolo au venit și trupele speciale. Pe la 15:30 au venit. Cred că așa era. Toți erau relaxați. Nu erau pregătiți de atac, de intervenție. Doar când au venit trupele speciale și-au pus cagulele, negociatorii le-a zis să stea liniștiți, că omul e calm, că totul e în regulă.

Paul Iștoan despre Gheorghe Moroșan: ''Omul era super pregătit''

Amândoi oamenii erau foarte calmi și vă dați seama, că în momentul în care munceau, poate au fost luați prin surprindere, că ușa era descuiată, cum muncesc toți muncitorii. Nu stai închis, că nu te aștepți la așa ceva. Acest individ, din câte am înțeles e foarte mare, criminalul ăsta. A venit pur și simplu în casă și dacă a prins unul și i-a pus cuțitul la gât, al doilea automat s-a supus, ca să nu se întâmple ceva, vă dați seama. Ori a avut ajutor, ori a fost singur și a fost totul plănuit. Omul era super pregătit.

(...) Ei nu lucrează la renovări de apartamente. Nu este o firmă care i-a trimis acolo. Este un combinat cu mulți angajați și care nu se ocupă cu așa ceva practic, dar au trimis doi electricieni de acolo. Nu știu cât e legal, habar nu am, asta e de anchetat. Ei nu lucrează în renovări de apartamente. Ei sunt electricieni la P.R.A.M.

Paul Iştoan a povestit că în locul fratelui său ar fi trebuit să meargă un alt coleg, însă acesta a refuzat

(...) Ultima dată am vorbit sâmbătă cu fratele meu. Îmi spunea că de luni o să meargă la apartament și că nu o să mai meargă la fabrică unde lucrează de obicei. Inițial au fost doi electricieni care au fost trimiși acolo, Dan și cu încă un coleg de-al lor și colegul a spus că el nu are ce să caute acolo, că el nu vrea să lucreze la niciun apartament și că nu e obligat să lucreze acolo și l-au trimis pe Silviu în locul lui'', a mai spus fratele victimei la Antena 3.

De asemenea, fratele bărbatului ucis de Gheorghe Moroşan a mai spus că soția și fiica acestuia au încercat să îl sechestreze pe administratorul apartamentului, în urmă cu zece ani, iar poliţia nu a făcut nimic.

Citiţi şi: Fratele muncitorului ucis la Oneşti: "Soția și fiica ucigaşului au încercat să îl sechestreze pe administratorul apartamentului. Poliția a zis că sunt nebune!"
 

×
Subiecte în articol: Onesti interviu Paul Iştoan interventie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close