Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii şi un drum naţional blocat din cauza ploilor abundente

Inundaţii şi un drum naţional blocat din cauza ploilor abundente

Inundaţii şi un drum naţional blocat din cauza ploilor abundente
Sursa foto: inundatii
17 Mai 2010   •   08:51

Ploile abundente şi vântul puternic au provocat mai multe pagube în ţară. În Bistriţa Năsăud şi în Maramureş, mai multe gospodării au fost inundate, iar în zona Pasul Gutâi s-au prăbuşit stânci pe Drumul Naţional 18 şi au îngreunat traficul. La Galaţi, furtuna a doborât mai mulţi copaci.

Ploile căzute în ultimele zile au dat mari bătăi de cap bistriţenilor. Apele au afectat peste 50 de gospodării şi sute de hectare de teren. În unele localităţi, apa a ajuns până în curţile oamenilor.

Apele au făcut prăpăd şi în Maramureş, unde mai multe râuri au ieşit din matcă, au intrat în gospodării şi au îngreunat circulaţia. La Baia Spirie, râul din localitate a spart digurile construite pentru a ţine apele în frâu. În plus, în zona Pasului Gutâi, stâncile au luat-o la vale din cauza precipitaţiilor abundente şi au făcut aproape impracticabil drumul naţional 18.

La Galaţi, salariaţii Serviciului de Administrare a Domeniului Public şi militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au avut o zi plină. Nu mai putin de 12 intervenţii cauzate de prăbuşirea crengilor sau chiar copacilor din pricina vântului puternic.


Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii pagube gospodarii
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close