Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: "Renunţarea la mască în birouri, de la 1 iunie, este fezabilă. Cu o condiţie"

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: "Renunţarea la mască în birouri, de la 1 iunie, este fezabilă. Cu o condiţie"

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, se declară în favoarea renunţării la mască în birouri, de la începutul lunii viitoare.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: "Renunţarea la mască în birouri, de la 1 iunie, este fezabilă. Cu o condiţie"
de Georgiana Adam    |    05 Mai 2021   •   21:52

Mihăilă a spus, miercuri seara, într-o emisiune televizată, că a avut în cursul zilei o discuție cu premierul Cîțu despre eventualitatea ca din 1 iunie să se stea în birouri fără mască.

"Am avut o discuție pe această temă cu premierul Cîțu chiar astăzi (miercuri, n.r.) și am convenit ca, pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, să începem să le permitem persoanelor care sunt vaccinate mai multă libertate și să revină cât mai repede la viața de dinainte de pandemie", a precizat ministrul.

Conform ministrului, între elementele de revenire la normalitate ar urma să se numere şi renunţarea la mască în birouri, dacă toate persoanele din incintă sunt vaccinate.

"Evident că, înainte de a da liber la astfel de prevederi, va trebui să verificăm cu Institutul Național de Sănătate Publică și cu specialiștii pe care îi avem în sănătate publică, dar pare o ideea fezabilă, dacă toți de acolo sunt vaccinați", a spus Mihăilă.

Ministrul a spus că se bazează pe comunicări făcute de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (SUA), care fac referire tocmai la faptul că persoanele vaccinate complet pot începe să renunțe la mască în spațiile închise.

Florin Cîțu: "Dacă toate persoanele sunt vaccinate, în birourile open space ar putea să nu se mai poarte mască"

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, miercuri, ce avantaje ar putea avea persoanele care se vaccinează anti-COVID.

Una dintre propuneri ar fi renunțarea la masca de protecție în birourile de tip open space.

"Noi am oferit companiilor din România centre de vaccinare, în companii.

În același timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial, pe care am făcut-o, ca în birourile de tip open space, din companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască.

Există motivații, vom vedea dacă este cazul să introducem și motivații financiare, dar eu cred că suntem responsabili și vrem să revenim la normalitate (...)

Vom vedea ce spun cei de la Ministerul Sănătății, cei de la Ministerul de Interne (...) este ceea ce eu cred că se poate face", a explicat prim-ministrul.

×
Subiecte în articol: Ioana Mihăilă mască birouri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close