Antena 3 CNN Actualitate Ion Stan, acuzaţii dure la adresa şefului SRI: Maior m-a ameninţat cu închisoarea!

Ion Stan, acuzaţii dure la adresa şefului SRI: Maior m-a ameninţat cu închisoarea!

Ion Stan, acuzaţii dure la adresa şefului SRI: Maior m-a ameninţat cu închisoarea!
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    29 Noi 2012   •   14:12

Deputatul Ion Stan a venit, joi, la Comisia juridică a Camerei, întrunită pentru a elabora raportul privind cererea de încuviinţare a arestării sale preventive, însoţit de avocatul său, Doru Viorel Ursu, acesta din urmă spunându-le jurnaliştilor: "Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient!".

UPDATE 16.00 - Deputaţii din Comisia Juridică au decis, joi, cu şapte voturi "pentru" şi şase voturi "împotrivă", să amâne elaborarea raportului în legătură cu cererea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Stan, următoarea şedinţă urmând a avea loc lunea viitoare

În timpul audierilor, deputatul Ion Stan a spus că ar fi fost ameninţat cu închisoarea de şeful SRI George Maior.

DNA a început urmărirea penală faţă de Ion Stan pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.
   
Procurorii DNA arată, în ordonanţa de începere a urmăririi penale, că Ion Stan a cerut 130.000 de lei de la persoana care l-a denunţat,  bani care urmau să fie folosiţi pentru cumpărarea de combustibil pentru unele autoturisme ce urmau să fie folosite în campania electorală a deputatului. De asemenea, de banii respectivi urmau să fie cumpărate alimente care să fie împărţite alegătorilor în preajma alegerilor din 9 decembrie.
   
În schimb, Ion Stan i-a promis omului de afaceri că îi va obţine contracte cu statul, prin influenţa pe care o are asupra unor funcţionari cu putere de decizie.
   
Procurorii DNA mai arată că Ion Stan a primit  în perioada mai-iunie 2009, în mod indirect, în beneficiul PSD, produse pentru campania electorală în valoare de circa 100.000 euro.

Citeşte şi
:
Ion Stan, după audierile la DNA: Voi continua campania electorală

×
Subiecte în articol: urmarire penala
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close