Antena 3 CNN Actualitate Ion Țiriac: După părerea mea, DNA-ul ne-a nenorocit

Ion Țiriac: După părerea mea, DNA-ul ne-a nenorocit

Ion Țiriac: După părerea mea, DNA-ul ne-a nenorocit
Sursa foto: foto: captura Antena 3
31 Ian 2019   •   21:12

Ion Țiriac a vorbit, joi, la "100 de minute", despre cele două proiecte uriașe ale sale, de minimum 100 de milioane de euro, care sunt în acest moment blocate de statul român, printre care o universitate sportivă după modelul celor din Statele Unite.

Citește și: Țiriac a aflat de la Antena 3 că a fost interceptat de DNA: "Să fie sănătoși - nu sunt însurat, am peste 18 ani, am niște obiceiuri absolut normale"

De asemenea, calea ferată care ar urma să lege Capitala de Aeroportul Otopeni "omoară" patinoarul pe care la construit și care, potrivit magnatului a strâns în jurul său cinci echipe de copii care nu există niciunde în Europa.

Ion Țiriac afirmă că de vină pentru faptul că proiecte precum acestea sunt blocate e faptul că factorii decizionali se tem să nu li se facă dosare pentru corupție.

"N-am înțeles nici eu până în momentul de față această veste pe care o cunosc de un an și jumătate. (...) Pe vremea aia era ideea cu Japonia finanțând metroul, în 12 luni era gata că nu ai stâncă. Nefăcându-l am inventat o treabă, una care o să ne coste câteva sute de milioane și nu știu nici astăzi dacă suntem normali la cap și la ce folosește.

Adică, o linie ferată care se leagă cu o linie ferată care există acum și care trece într-adevăr pe lângă aeroport, dar trece pe partea stângă a lui DN1, ducându-te la Ploiești și după cam un kilometru, trece peste drum ducându-se înspre partea aeroportului. Acuma facem altceva. Legăm calea aia ferată și trecem mult mai în față, aproape direct și ne ducem la aeroport. Unde faci o gară? Unde faci trenul să întoarcă? Și pe unde vine? Exact peste proprietatea mea, care este patinoarul și care era dintotdeauna varianta campusului universitar pentru care bat la toate ușile de 15 ani", a spus Ion Țiriac.

Citește și: Ion Țiriac relatează o discuție incredibilă cu un securist

Ion Țiriac consideră închis proiectul universității de sport pe care avea de gând să o construiască.

"E greu de făcut, am desființat și board-ul. Fiul meu se întâlnea o dată pe lună cu toți ăștia de la Los Angeles, de la San Francisco, de la Boston, de la Milano. Adică am vrut să facem o treabă... Sunt alte priorități iar, din păcate, politicienilor noștri le e frică pentru toate dosarele care apar peste noapte pentru unul, pentru altul pentru corupție.

După părerea mea, DNA-ul, ăștia de la Fisc cu corupția, pe noi ne-au nenorocit. Ne-au pus o talangă de gât cu "Corupție"", a subliniat Ion Țiriac.

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac 100 de minute
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close