Antena 3 CNN Actualitate Ion Țiriac surprinde: Țara în care s-ar muta, dacă ar avea 30 de ani

Ion Țiriac surprinde: Țara în care s-ar muta, dacă ar avea 30 de ani

Ion Țiriac (82 de ani), unul dintre cei mai bogați oameni din țară, le-a oferit un sfat tinerilor antreprenori din România.

Ion Țiriac surprinde: Țara în care s-ar muta, dacă ar avea 30 de ani
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    27 Dec 2021   •   22:20

Întrebat ce sfat le-ar da tinerilor antreprenori, Ion Țiriac a răspuns: "Cărțile sunt bune. Școala este bună. A fi harnic la școală este și mai bine. Dar după ce termini școlile astea te lovești cu capul de ceva puternic. Se numește viață! Așa că du-te și fă-o! Murdărește-ți mâinile. Asta e viața".

"I-aș îndemna să privească înapoi în timp. Pentru a studia istoria. Pentru a înțelege de unde vine toată lumea, unde sunt acum și încotro ar putea merge. Nu numai țările. Dar și oameni și companii.

În zilele noastre, oamenii nu acordă suficientă importanță Chinei. Din fericire, sau din păcate, pentru toate scopurile, China este ca un continent, nu o țară. Sunt atât de mulți încât doar consumul îi poate face prima țară din lume.

Așa că ținând cont de acestea, dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China", a spus Ţiriac într-un interviu recent.

Ion Ţiriac dezvăluie cel mai mare regret al vieţii sale: "Asta preia controlul asupra ta" 

Omul de afaceri a precizat că toată cariera sa, în tenis cât şi în afaceri, a fost dominată de nevoia de succes. Acest obiectiv l-a împiedicat să se gândească şi la alte arii din viaţa sa, iar acum regretă că nu a putut împărți mai bine acel timp.

”Singurul lucru pe care totuși pot spune că îl regret este că nu mi-am putut face o familie adevărată. Să merg la serviciu la 08:00 dimineața, să termin la 17:00, să am 20 de copii care să alerge în jurul meu și așa mai departe. Pentru că eu am fost tot timpul cu mai puțin talent și cu mai multă muncă.

Am încercat întotdeauna să fiu un pic mai bun mâine decât azi. Și asta, la un moment dat, preia controlul asupra ta. Și asta înseamnă că nu îți poți împărți timpul”, a mărturisit Ion Țiriac.

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac China
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close