Antena 3 CNN Actualitate IPJ Constanţa, mesaj pentru credincioşi: "Nu vom tolera încălcarea legii şi da, vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sfântului Andrei”

IPJ Constanţa, mesaj pentru credincioşi: "Nu vom tolera încălcarea legii şi da, vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sfântului Andrei”

Poliţia Judeţeană Constanţa a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, măsurile care vor fi luate pentru a nu se crea haos şi aglomeraţie la manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei.

IPJ Constanţa, mesaj pentru credincioşi: "Nu vom tolera încălcarea legii şi da, vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sfântului Andrei”
Sursa foto: Facebook / Poliția Română
de Claudia Popovici    |    26 Noi 2020   •   18:15

Poliţia Judeţeană Constanţa a anunţat că poliţiştii vor fi prezenţi, în 30 noiembrie, în zona Mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei pentru a urmări dacă se respectă prevederile legale.

"Suntem la datorie zilnic şi pe data de 30 noiembrie vom fi la datorie. Atât poliţiştii, cât şi jandarmii vor urmări ca normele legale să fie aplicate cu stricteţe, nu vom tolera încălcarea legii şi da, vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sfântului Andrei pentru a urmări dacă se respectă aceste prevederi legale în ceea ce priveşte oficierea slujbelor religioase”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

BOR nu cedează! Patriarhia solicită oficial guvernului să permită pelerinajul la Sfântul Andrei

"Nu considerăm că se va forma o aglomerare mare de persoane deoarece, aşa cum este prevăzut în legislaţia actuală, la aceste manifestări religioase pot participa doar oamenii care au domiciliul în localitatea respectivă, vorbind aici despre localitatea Ion Corvin.

Celelalte persoane din alte localităţi nu au voie să participe la aceste pelerinaje sau la aceste manifestări. Vom fi la datorie şi vom respecta legea”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

Vor exista filtre pentru a monitoriza participarea strict a persoanelor care au voie să fie acolo

"Cu siguranţă vor exista filtre, vom monitoriza activ această situaţie şi nu ne dorim să ajungem în situaţia în care să fim puşi în faţa faptului împlinit că la acea mănăstire se va crea o aglomerare mare de persoane. Suntem încrezători în puterea noastră şi capacitatea noastră de reacţie şi da, vom fi la datorie, vom suplimenta dacă este necesar numărul de efective astfel încât aceste activităţi să se desfăşoare liniştit şi cu participarea strict a persoanelor care au voie să fie acolo”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

Schimb de replici între ÎPS Teodosie şi premierul Ludovic Orban

După ce miercuri, la Constanţa, zeci de credincioși au fost scoși de poliţie din Biserica Sfânta Ecaterina, de la o slujbă ţinută chiar de ÎPS Teodosie, acesta a ameninţat autorităţile cu o posibilă revoltă.

”Niciodată drepturile credincioșilor ortodocși și ale clericilor de a se ruga nu au fost atât de mult batjocorite”, a afirmat răspicat prelatul într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului. 

"Sfatul meu sincer către ÎPS Teodosie este să îndemne credincioşii la respectarea regulilor, pentru că aceste reguli nu sunt făcute să împiedice credincioşii să se roage sau să participe la pelerinaje sau alte activităţi, ci sunt făcute ca să apere sănătatea şi eu cred că orice om trebuie să aibă grijă de sănătatea oamenilor", a declarat în replică şeful Guvernului.

 

×
Parteneri
"Apă mare cum n-am mai văzut!". Potop în zeci de localităţi din vest
x close