Antena 3 CNN Actualitate Ipoteza anchetatorilor în cazul fostului ofiţer SRI jefuit de pistolul Glock şi de bijuteriile din propria casă | A fost găsit tocul armei

Ipoteza anchetatorilor în cazul fostului ofiţer SRI jefuit de pistolul Glock şi de bijuteriile din propria casă | A fost găsit tocul armei

După aproape trei zile de la lovitură, hoții care au furat pistolul si bijuteriile din casa unui fost ofițer SRI sunt în continuare liberi și au o armă letală asupra lor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Ian 2024   •   08:51

Arma furată este un Glock iar hoții au plecat și cu 24 de gloanțe. Ei au spart caseta în care erau depozitate pistolul și muniția și au mai luat din locuința fostului ofițer SRI mai multe bijuterii.

Jaful a avut loc vineri seara, într-o zonă din Voluntari unde locuiesc în special persoane înstărite.

La momentul comiterii infracțiunii, proprietarii erau plecați de acasă.

Complexul rezidențial unde se află locuința jefuită este izolat și se învecinează cu un câmp pe una dintre laturi.

Hoții ar fi fugit pe câmp cu pistolul și bijuteriile furate din casa fostului ofițer SRI

Casa unde au acționat infractorii este ultima de pe partea stângă iar informațiile preliminare din anchetă au stabilit că, după lovitură, aceștia ar fi sărit gardul și ar fi reușit să fugă pe câmp.

În fuga lor, ei au abandonat tocul pistolului, care a fost recuperat.

Fostul ofițer crede că ar fi vorba despre un jaf la pont și o bănuiește pe fosta menajeră, care fusese concediată în urmă cu puțin timp.

Ipoteza este susținută și de localnici, care subliniază faptul că zona este cunoscută pentru rezidenții cu bani și influență.

Fostul ofițer SRI a asigurat securitatea președintelui american George Bush în vizita sa din România

Bărbatul rămas fără pistol și bijuterii are un trecut interesant: are în prezent vârsta de 49 de ani și este pensionat iar în 2002 a participat la asigurarea securității președintelui american George Bush, în vizita sa la București. 

Conform unor surse din anchetă, el are permis de port-armă și deține o firmă de securitate.

Polițiștii au căutat să recupereze imagini de pe camerele de supraveghere din zonă și au folosit inclusiv câini de urmă pentru a-i depista pe hoții rămași, până la ora acestei actualizări, încă neidentificați.

Se bănuiește că banda a mai dat astfel de lovituri și în trecut. Modul de operare este comparat cu alte cazuri în care infractorii au rămas neprinși.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru furt calificat.

×
Subiecte în articol: ofiter SRI Glock gloante George Bush Voluntari pont
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close