Antena 3 Actualitate ÎPS Teodosie i-a cerut Patriarhului Daniel să fie înființată Mitropolia Tomisului

ÎPS Teodosie i-a cerut Patriarhului Daniel să fie înființată Mitropolia Tomisului

de Mia Lungu    |    26 Feb 2021   •   11:55
ÎPS Teodosie i-a cerut Patriarhului Daniel să fie înființată Mitropolia Tomisului

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a făcut vineri precizări legate de demersurile pe care le-a făcut și adresa trimisă Sinodului Bisericii Ortodoxe pentru înființarea scaunului Mitropoliei Tomisului, o veche dorință a prelatului.

Potrivit BOR, înainte de botez, preotul trebuie să aibă întâlniri cu părinţii şi naşii, care să-l informeze despre starea copilului, după consultarea cu medicul pediatru. Iar la cursurile din cadrul Facultăţii de Teologie, practica privind ritualul botezului va fi mai aprofundata, promit mai marii Bisericii.

"Am simțit o datorie sfânta, nu pentru mine, ci pentru adevărul istoric, să repun în lumina aceste realități, care trebuie să fie cu adevărat realitățile care ne dau nouă demnitate.

Am făcut demers, am înregistrat la Cancelaria Sfântului Sinod, o adresa, săptămâna trecută, cu această dorința și enumerarea argumentelor. Și sigur se fac pași în care argumentele să fie puse în lumina.

N-am fost contrazis de Preafericitul care a primit această sesizare. Și sigur se urmează niște trepte. Noi nu facem Mitropolia că o fantomă, dintr-o dată. Ci să urmeze toate demersurile canonice care trebuie să pună în evidență acest Scaun Mitropolitan.", a declarat Arhiepiscopul Teodosie.

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close