Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie: "Biserica nu se va închide, că nu e a autorităților vremelnice, ci a lui Dumnezeu"

ÎPS Teodosie: "Biserica nu se va închide, că nu e a autorităților vremelnice, ci a lui Dumnezeu"

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, susține că autoritățile nu vor închide bisericile din Constanța din cauza pandemiei de COVID-19, după ce în spațiul public au apărut discuții despre posibilitatea instituirii unor noi măsuri de restricție din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2.

ÎPS Teodosie: "Biserica nu se va închide, că nu e a autorităților vremelnice, ci a lui Dumnezeu"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2021   •   17:38

IPS Teodosie susține că bisericile nu se vor închide deoarece autoritățile statului nu au drept de proprietate asupra acestora. El face un apel la cetăţeni să lupte împreună şi să-şi mărturisească credinţa pentru că biserica îşi va ţine rânduiala.

"Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința.

Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm.

Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, a anunțat IPS Teodosie.

ÎPS Teodosie şi-a completat declaraţia de avere. Arhiepiscopul Tomisului încasează lunar peste 10.000 de lei

Veniturile lui ÎPS Teodosie au crescut semnificativ şi în timpul pandemiei. El câştiga o sumă de 158.019 de lei de la Universitatea Ovidius din Constanţa, fiind echivalentul unui salariu lunar de 13.168 de lei.

Anual, ÎPS Teodosie primeşte 116.894  de lei ca arhiepiscop, iar la aceştia se adaugă şi 150.115 lei de la Facultatea de Teologie, dar şi proprietăţi şi investiţii imobiliare. Mai mult decât atât, ÎPS Teodosie deţine un complex balnear la Dorna Arini, proprietate ce i-a fost cedată de Mânăstirea din Arini, în 2010.  Complexul de la Dorna Arini este unul dintre cele mai luxoase complexuri bisericeşti din ţară, notează Aleph News.

 

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie biserica
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close