Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie, gest emoţionant pentru bebelușul femeii care a murit după ce a născut singură, într-un sat izolat din Alba

ÎPS Teodosie, gest emoţionant pentru bebelușul femeii care a murit după ce a născut singură, într-un sat izolat din Alba

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, vrea să boteze bebelușul femeii care a murit după ce a născut singură, într-un sat izolat din Alba.

ÎPS Teodosie, gest emoţionant pentru bebelușul femeii care a murit după ce a născut singură, într-un sat izolat din Alba
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    06 Feb 2023   •   17:45

Reamintim că, o femeie de 33 de ani, care născuse acasă, în urmă cu trei zile, a murit, în ciuda intervenției medicilor care au fost chemați în ajutor.

Familia trăia într-un cătun izolat, în condiţii greu de imaginat, iar femeia se confrunta cu anumite probleme de sănătate.

Mama, 6 copii, femeia a refuzat să meargă la spital și a făcut o serie de complicații. Nou-născutul este însă sănătos.

Cei şapte copii ai femeii din Munţii Apuseni au fost preluați de Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. După clarificarea situaţiei din punct de vedere juridic, bebeluşul va fi plasat, de asemenea, la un asistent maternal.

În acest context, profund emoționat de acest caz Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a decis să boteze bebelușul femeii.

Gesturile de caritate ale Arhiepiscopului Tomisului nu mai sunt de mult o noutate. În fiecare an ierarhul tomitan botează copiii aflați în centrele de plasament într-un ceremonial special care are loc în localitatea constănțeană Cumpăna.

Anul trecut a făcut același gest pentru un copil de 11 ani rămas nebotezat până la acea vârstă.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close