Antena 3 CNN Actualitate Italia trimite alte patru avioane militare Eurofighter în România și ajutoare militare în Ucraina

Italia trimite alte patru avioane militare Eurofighter în România și ajutoare militare în Ucraina

Italia consolidează flancul estic NATO și trimite alte patru avioane militare Eurofighter în România. Ucraina va primi și ea ajutor militar și umanitar din peninsulă.

Italia trimite alte patru avioane militare Eurofighter în România și ajutoare militare în Ucraina
Sursa foto: Facebook/ Ministero della Difesa
de Cerasela Stafie    |    27 Feb 2022   •   11:54

Ministrul italian al Apărării Lorenzo Guerini confirmă că ”Italia contribuie cu rapiditate și convingere la deciziile luate în cadrul NATO, în urma agresiunii inacceptabile și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei”.

Din acest motiv, a explicat el, " Italia își va consolida prezența în România prin dublarea numărului de Eurofighters care operează deja în activitatea de poliție aeriană. Alte patru avioane vor fi trimise la baza Kogălniceanu din Constanța", potrivit Ansa.it.

Premierul Mario Draghi  a confirmat informațiile: ”militarii noștri vor fi angajați în zona de responsabilitate a NATO, neexistând o autorizație implicită de trecere a frontierelor”. În schimb, ceea ce va putea pune piciorul pe pământ ucrainean sunt mijloace și materiale ”neletale” distribuite ”gratuit” autorităților guvernamentale ale țării atacate.

Acestea sunt în special ”echipamente pentru protecția individuală și mai general a populației civile de efectele conflictului aflat în derulare” se explică în raportul explicativ al decretului semnat de premier, adică ”căști și veste antiglonț” dar și materiale pentru detectarea obiectelor metalice și a dispozitivelor explozive”. În cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă, vor fi trimise 200 de corturi de tabără pentru un total de o mie de paturi.

În ceea ce privește desfășurarea forțelor, Italia, în acord cu NATO, va consolida misiunile active în prezent în Letonia (”gardianul baltic”), în România, unde vor sosi alte avioane, și în estul Mediteranei. Mobilizarea va implica, până la 30 septembrie, 1.350 de soldați ai forțelor de ”înaltă pregătire”, care vor răspunde Comandamentului Suprem Aliat din Europa. Mai mult, dacă NATO consideră că este utilă pe viitor desfășurarea altor forțe de descurajare, Italia a sporit și pregătirea a 2.000 de unități de întărire, utile și pentru a înlocui eventual forțele ”rapide” a căror desfășurare a fost ordonată.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close