Antena 3 CNN Actualitate Reacţia purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti despre protestul sutelor de angajaţi Metrorex: ''Nu putem întrerupe adunarea''

Reacţia purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti despre protestul sutelor de angajaţi Metrorex: ''Nu putem întrerupe adunarea''

Alexandru Iacob, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a intervenit în direct la Antena 3, unde a vorbit despre protestul spontan al sindicaliştilor Metrorex.

Reacţia purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti despre protestul sutelor de angajaţi Metrorex: ''Nu putem întrerupe adunarea''
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    26 Mar 2021   •   18:13

Sute de sindicalişti Metrorex protestează în subteran încă de la primele ore ale dimineții. Niciun tren de metrou nu a fost pus în circulaţie până acum.

Ce nemulţumiri au sindicaliştii Metrorex

Reducerea salariului cu 25%, disponibilizările de personal sau lipsa totală a dialogului sunt doar câteva din motivele pentru care sindicaliştii Metrorex susţin că au intrat greva spontană de astăzi.

Liderii de sindicat spun că vor protesta în continuare până când directorul general va veni să discute cu ei şi să îi asigure că astfel de măsuri nu vor fi aplicate.

Locotenentul Alex Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, a intervenit prin telefon în cadrul emisiunii Decisiv, unde a discutat cu Cătălina Porumbel despre sancţiunile aplicate în urma acestui protest.

''Încă de la prima oră am direcţionat efectivele disponibile către staţiile de metrou, pentru a veni în sprijinul atât al cetăţenilor, cât şi în cel al protestatarilor care desfăşoară acea activitate. Prin elementele noastre de dialog, am asigurat o comunicare permanentă cu oamenii din subteran. Suntem acolo pentru prevenirea incidenţelor şi le-am pus în vedere să respecte măsurile de protecţie sanitară, pentru că nu trebuie pierdut din vedere acest lucru foarte important. Sănătatea individuală şi colectivă. 

Au fost date 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 125.000 de lei

Avem o situaţie de aplicare a sancţiunilor contravenţionale până la acest moment. Este vorba despre 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 125.000 de lei. Practic, nu trecem cu vederea încălcările legii. Amenzile sunt şi pentru participanţi, dar şi pentru organizatori.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti: ''Nu putem întrerupe adunarea''

Această adunare publică este momentan paşnică şi nu putem să intervenim şi să întrerupem desfăşurarea acestei activităţi'', a declarat Alexandru Iacob vineri, în exclusivitate la Antena 3.

Protestul de la metrou a paralizat traficul în Capitală, iar oamenii au fost nevoiţi să îşi comande maşini pe aplicaţiile de ride sharing.

Dar pentru că cererea a fost foarte mare, preţul curselor s-a triplat în unele cazuri. Alţii au decis să folosească tramvaiul sau autobuzul, mijloace de transport care au fost extrem de aglomerate încă de dimineaţă.

Citiţi şi: Drulă către șeful sindicatului de la metrou: "Rădoi, s-a terminat"
 

×
Subiecte în articol: protest Metrorex sindicalisti București
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close