Antena 3 CNN Actualitate Drulă către șeful sindicatului de la metrou: "Rădoi, s-a terminat"

Drulă către șeful sindicatului de la metrou: "Rădoi, s-a terminat"

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a avertizat, vineri, pe liderul sindicatului de la Metrorex, Ion Rădoi, că statul "nu va da înapoi în faţa mafiei" şi că dialogul social cu protestatorii de la Metrorex va avea loc "după ce va porni metroul".

Drulă către șeful sindicatului de la metrou: "Rădoi, s-a terminat"
de Georgiana Adam    |    26 Mar 2021   •   16:21

Drulă: Rădoi, s-a terminat!

"Câtă vreme sunt eu aici, statul nu va ceda niciun milimetru în faţa mafiei. Pentru că despre asta e vorba, despre o organizaţie mafiotă. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureştenii nu contează, că singurul lucru care trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează. Rădoi, s-a terminat! Ce ai făcut zeci de ani nu mai merge", a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în condiţiile în care circulaţia metroului este oprită încă de dimineaţă de protestatarii din sindicatul condus de Ion Rădoi.

Ministrul a spus că a formulat o plângere penală la DNA în urma protestului iar în această plângere invocă zădărnicirea combaterii bolilor, abuzul în serviciu, şantajul şi traficul de influenţă.

"E absolut inadmisbil ca o infrastructură critică naţională să fie blocată şi le-am trecut într-o plângere penală. Sunt 5.500 de angajaţi la metrou, numai câteva sute au fost implicaţi în această acţiune", susţine Drulă.

El a adăugat că pagubele aduse metroului de acţiunea protestatarilor se ridică la zeci de milioane de lei. Pagubele sunt încă în evaluare şi se vor întoarce împotriva celor care au declanşat protestul, a avertizat ministrul.

Drulă: Doar autorităţile pot elibera şinele de ilegalişti

Cătălin Drulă a prezentat bucureştenilor scuze pentru ceea ce el numit "un buboi, o mafie", fenomen pe care l-au tolerat, în opinia sa, zeci de miniştri ai Transporturilor.

"Autorităţile să îşi facă datoria, numai ele pot elibera şinele de ilegalişti! Miza celor care au organizat această acţiune o reprezină banii încasaţi ilegal din chiriile spaţiilor comerciale de la metroul. Au demonstrat că, pentru ei, bucureştenii nu contează. Pe acest subiect nu avem ce discuta. Dialog social da, dar după ce porneşte metroul", a adăugat Cătălin Drulă.

El a respins, pe de altă parte, susţinerea protestatarilor de la metrou referitoare la concedieri.

"Nu a fost nimeni concediat, au fost 10 oameni care au ieşit la pensie", a spus ministrul.

Dosare penale după greva de la metrou. Lucian Bode: Greviștii vor suporta consecințe legale

Ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a pronunţat, vineri, împotriva unei intervenţii în forţă, cu jandarmi şi poliţişti, împotriva protestatarilor care blochează circulaţia metroului.

”Toată lumea pune întrebarea: De ce nu interveniți în forță și să restabiliți ordinea prin Jandarmerie? Eu sunt convins că soluția la îndemâna celor două părți este dialogul. La această oră, o delegație formată din reprezentanți ai sindicatului Metrorex discută cu prefectul Capitalei și cu directorul general Metrorex.

Îmi exprim speranța că în urma acestui dialog vor ajunge la concluzia că acest conflict trebuie să înceteze de urgență, cei care sunt în stațiile de metrou să le părăsească și să putem relua transportul subteran în București”, a precizat ministrul Lucian Bode.

El a adăugat că autorităţile nu vor accepta ca protestatarii să îşi bată joc de sute de mii de oameni care au nevoie să circule cu metroul. 

”Greviștii vor suporta consecințe legale”, a spus ministrul, menţionând că în urma protestului declanşat vineri dimineaţa au fost deschise trei dosare penale.

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă Ion Rădoi grevă
Parteneri
Izotop de 30.000 de dolari/gramul, obţinut la Cernavodă
x close