Antena 3 CNN Actualitate Jandarmeria: Nu am folosit forţa împotriva protestatarilor din Vaslui

Jandarmeria: Nu am folosit forţa împotriva protestatarilor din Vaslui

Jandarmeria: Nu am folosit forţa împotriva protestatarilor din Vaslui
Sursa foto: Foto: Antena 3
17 Oct 2013   •   14:05

Reprezentanţii Jandarmeriei Române au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia şi-au prezentat punctul de vedere referitor la protestele din Siliştea, Vaslui.

Inspectorul General al Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, a declarat că în timpul protestului au avut loc busculade, iar protestatarii au încercat să treacă dincolo de barajele Jandarmeriei.

Acesta a mai spus că oamenii au ales să protesteze sărind într-un şanţ de apă aflat la marginea terenului respectiv, iar în aceste condiţii cinci persoane au fost rănite şi au ajuns la spital. Olaru a precizat că patru dintre aceştia au putut pleca acasă în aceeaşi zi, iar o a cincea persoană, care are "un istoric cardiac", a rămas internată în spital pentru siguranţa acesteia.

"În urma acestor busculade a rezultat transportarea la spital a unui număr de cinci cetăţeni", a declarat Mircea Olaru.

"În toată această perioadă, întreaga activitate a fost monitorizată de un procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, conform procedurilor legale. (...) Vă pot asigura că nu au existat nicun fel de incidente", a adăugat inspectorul general al Jandarmeriei Române.

Peste 500 de persoane din Siliştea, judeţul Vaslui, au protestat, miercuri, în perimetrul unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist. În timpul manifestaţiei, mai mulţi localnici au leşinat.




 

 

 

×
Subiecte în articol: Gaze de sist Jandarmeria Romana
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close