Antena 3 CNN Actualitate Proteste la Vaslui, faţă de explorarea gazelor de şist. 15 manifestanţi au ajuns la spital

Proteste la Vaslui, faţă de explorarea gazelor de şist. 15 manifestanţi au ajuns la spital

Proteste la Vaslui, faţă de explorarea gazelor de şist. 15 manifestanţi au ajuns la spital
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de S.T.    |    M.Z.    |    16 Oct 2013   •   20:25
Update 20.25 - Jandarmii care au fost trimişi la protestul din Siliştea s-au retras din dispozitiv miercuri seară, decizia fiind luată de şeful Inspectoratului General de Jandarmi, Mircea Olaru, potrivit Mediafax.
 
Forţele de ordine au decis să se retragă, cel puţin temporar de pe DJ Vaslui - Gârceni, după mai bine de o oră în care aceştia au stat pe drumul judeţean care leagă municipiul Vaslui de comuna Gârceni. Manifestanţii au aplaudat gestul forţelor de ordine scandând "România învinge".
 
Totodată, două autocamioane cu tuburi din beton şi nisip care urmau să ajungă la suprafaţa deţinută de Chevron au plecat din zonă, la fel ca şi cele trei ambulanţe şi autospeciala SMURD care fuseseră deplasate în zonă.
 
Manifestanţilor li s-au alăturat zeci de protestatari din alte zone ale judeţului, cum ar fi Şuletea. Oamenilor le-au fost aduse mâncare, apă de băut şi sucuri, iar în zonă şi-au făcut apariţia şi mai mulţi preoţi.

Update 19.20
- Un număr de 15 protestatari de la Pungeşti au ajuns la spital.
 
Primarul nu este de găsit, social-democratul fiind în concediu.

Update 19.15 -
Numărul protestatarilor s-a dublat, astfel că în acest moment circa 500 de oameni manifestează. În prezent, drumul judeţean nu mai este blocat.


Luni, aproximativ 150 de localnici din Siliştea au protestat la Vaslui, în faţa perimetrului din comuna Pungeşti, şi au blocat drumul judeţean Vaslui - Gârceni, unde compania Chevron vrea să monteze prima sondă, pentru a începe explorarea gazelor de şist.

 
Şi marţi, zeci de localnici, inclusiv preoţi, au manifestat, după ce reprezentanţi ai companiei Chevron şi-au făcut apariţia în zonă pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist.


 
 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close