Antena 3 CNN Actualitate Jandarmeria Română, reacţie după ce a apărut informaţia privind decesul violent al unui protestatar la Brăila

Jandarmeria Română, reacţie după ce a apărut informaţia privind decesul violent al unui protestatar la Brăila

Jandarmeria Româna a reacţionat la mesajele postate pe reţelele de socializare, potrivit cărora un protestatar ar fi murit la Brăila în circumstanţe care sugerează un deces violent.

Jandarmeria Română, reacţie după ce a apărut informaţia privind decesul violent al unui protestatar la Brăila
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    31 Mar 2021   •   17:23

Jandarmeria Română: Infirmăm această informaţie

"Recent, pe reţelele de socializare, a fost lansată o informaţie falsă referitoare la decesul unui protestatar din municipiul Brăila.

Infirmăm această informaţie! Niciuna dintre persoanele care s-au prezentat la unitatea de primiri urgenţe din Brăila nu a decedat.

Reamintim că persoana prezentată pe reţelele de socializare, care ar fi fost agresată şi sângerează, întinsă pe asfalt, este tot o informaţie falsă, întrucât 'pata de sânge' era, de fapt, o eşarfă de culoare roşie.

Îi rugăm pe toţi cetăţenii care primesc această informaţie falsă să nu o distribuie", se afirmă într-o postare de pe pagina de Facebook a Jandarmeriei.

❗Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale❗ Recent, pe reţelele de socializare, a fost lansată o informaţie...

Publicată de Jandarmeria Română pe Miercuri, 31 martie 2021

Imagini noi după scenele controversate de la protestele din Brăila

Au aparut noi imagini dupa după scenele controversate de la protestele din Brăila unde 19 tineri au fost audiaţi.

Forţele de ordine susţin că manifestanţii au aruncat cu pietre şi alte obiecte şi au fost violenţi iar apoi au încercat să fugă cu două taxiuri. Au fost, însă, opriţi de poliţişti şi jandarmi şi dusi la audieri.

Manifestanţii, la rândul lor, fac acuzații grave şi susţin ca au fost bătuţi crunt la audieri.

În imaginile publicate pe reţelele de socializare se vede un tânar care este căzut la pământ, în timp ce jandarmii intervin.

Cu toate că iniţial s-a crezut că băiatul sângerează, s-a dovedit a fi doar o eşarfă roşie, care ulterior a şi fost îndepărtată din cadru.

"Facem precizarea că tânărul respectiv avea în jurul gâtului o esarfă de culoare roşie şi în niciun caz nu era vorba despre sânge, aşa cum tot în imaginile postate, se demonstrează acest aspect", se menţionează în comunicatul Inspectoratului de Jandarmi Brăila.
 

×
Subiecte în articol: Jandarmeria Romana Brăila
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close