Antena 3 CNN Actualitate Joburi pentru deţinuţi: Mii de puşcăriaşi, "oferiţi" celor care caută forţă de muncă ieftină

Joburi pentru deţinuţi: Mii de puşcăriaşi, "oferiţi" celor care caută forţă de muncă ieftină

Joburi pentru deţinuţi: Mii de puşcăriaşi, "oferiţi" celor care caută forţă de muncă ieftină
Sursa foto: Penitenciar
22 Mai 2009   •   12:14

Penitenciarele abordează o nouă metodă de marketing - braţele a mii de puşcăriaşi din toată ţara sunt oferite, la preţ redus, celor care caută forţă de muncă ieftină. Conducerile închisorilor au publicat anunţuri la mica publicitate, prin care îşi fac cunoscută oferta pentru deţinuţii lor.

Potrivit ziarului România Liberă, pentru a-şi găsi clienţi, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi foloseşte atât propriul website, cât şi mica publicitate din ziarele locale. Conducerea închisorii se laudă că practică cele mai mici preţuri de pe piaţă şi spune că deţinuţii câştigă şi un salariu destul de bun, în condiţiile în care le revine 30% din valoarea contractului.

La o asemenea măsură a apelat şi conducerea Penitenciarului Botoşani. Deşi au fost date mai multe anunţuri la mica publicitate, până acum nu s-a primit nicio cerere.

Mai mult succes au avut, însă, cei de la Penitenciarul Poarta Alba din Constanţa. Opt firme au apelat până acum la deţinuţii de aici, iar rezultate asemănătoare a avut şi conducerea Penitenciarului Tulcea. Cele mai multe contracte vin de la primăria din oraş.

Penitenciarul Barcea Mare din judeţul Hunedoara a încheiat până acum trei contracte cu firme de furnizare de lucrători - două în domeniul construcţiilor şi unul cu o firmă de prelucrare a lemnului.

La Penitenciarul Gherla, peste 100 de deţinuţi lucrează pentru diferite firme. Unii din ei fac muncă necalificată pentru fabrica de bere Ursus din Cluj, unde ajută la încărcatul şi descărcatul mărfii sau la curăţenie.

La Penitenciarul Aiud, contractele sunt încheiate pe o perioadă de un an, iar valoarea totală a acestora este de peste 500.000 de lei.

Puşcăriaşii care acceptă sa lucreze în cadrul unor astfel de contracte beneficiază şi de reducerea perioadei de detenţie. Astfel, pentru fiecare lună lucrată, pedeapsa li se reduce cu patru zile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: deținuti penitenciar criza
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close