Antena 3 CNN Actualitate Doi magistrați acuzați de luare de mită au de încasat salarii din urmă de câte un milion de euro, la reangajare, după ce faptele s-au prescris

Doi magistrați acuzați de luare de mită au de încasat salarii din urmă de câte un milion de euro, la reangajare, după ce faptele s-au prescris

Doi judecători, care sunt acuzați de luare de mită, primesc salarii din urmă de un milion de euro, la reangajare, după ce faptele pentru care au fost cercetați și judecați s-au prescris între timp.

Doi magistrați acuzați de luare de mită au de încasat salarii din urmă de câte un milion de euro, la reangajare, după ce faptele s-au prescris
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2023   •   23:50

Cei doi magistrați sunt acuzați că ar fi ajutat o grupare care a obținut retrocedarea pădurii de 300 de milioane de euro din județul Bacău.

După ce faptele s-au prescris, judecătorii în cauză se pot întoarce pe funcții și au de primit, la reangajare, salariile din urmă, de câte un milion de euro.

Unul dintre ei- judecător la Tribunalul Covasna- a cerut mită de 50.000 de euro. Instanța Supremă a arătat în motivare că a primit, în propriul birou, suma de 10.000 de euro.

Citește și: Bogdan Aurescu, primul român ales în funcția de judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU

Prima instanță l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Procesul s-a prelungit, iar faptele s-au prescris.

Celălalt, judecător la Tribunalul Brașov, ar fi susținut gruparea infracțională. La prima instanță, el primise doi ani de închisoare cu suspendare.

Și în acest caz, faptele s-au prescris, iar în consecință s-a dispus încetarea procesului penal, notează Digi24. 

×
Subiecte în articol: judecator luare de mita
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close