Antena 3 CNN Actualitate Judecătorii au respins cererea Primăriei Sectorului 4 de evacuare a Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai"

Judecătorii au respins cererea Primăriei Sectorului 4 de evacuare a Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai"

Judecătorii au respins miercuri cererea formulată de Primăria Sectorului 4 privind evacuarea, prin ordonanţă preşedinţială, a Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai", pentru a fi demarate lucrările de consolidare a imobilului în care funcţionează liceul.

Judecătorii au respins cererea Primăriei Sectorului 4 de evacuare a Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai"
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    17 Feb 2021   •   21:18

"Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active. Admite excepţia lipsei de interes. Respinge cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată, formulată de către reclamantul Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, în contradictoriu cu pârâtul Colegiul Naţional 'Gheorghe Şincai', ca lipsită de interes.

Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie în sprijinul pârâtului, formulată de intervenienţii Petrişor Ştefan Alexandru, Petrişor Nela, Mocanu Vlad Damian şi Mocanu George Damian. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 17.02.2021", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 4, care nu este însă definitivă.

Primăria Sectorului 4 a demarat un proiect ce prevede consolidarea şi reabilitarea clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", fiind încheiat în acest sens un contract cu o firmă de construcţii în valoare de 17,6 milioane lei.

Conform administraţiei locale, liceul funcţionează într-o clădire de patrimoniu, încadrată în clasa II de risc seismic, fiind necesare lucrări urgente de consolidare. Primăria a propus ca, pe durata lucrărilor (22 de luni), activitatea didactică să se desfăşoare temporar în altă parte, însă elevii şi profesorii au refuzat și au protestat împotriva acestei măsuri.

Sorin Cîmpeanu, în mijlocul protestului de la Colegiul Național "Gheorghe Şincai" din București

A fost scandal săptămâna trecută, atunci când profesorii şi elevii de la Colegiul Național "Gheorghe Şincai" din București au refuzat să intre la ore.

Părinții de la Colegiul Gheorghe Șincai au transmis și o petiție președintelui României și Guvernului împotriva relocării elevilor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a ajuns la protest și a anunţat că, nu va reloca colegiul în acest an.

''Am înțeles că există o problemă. Dacă nu înțelegeam acest lucru, nu eram aici (...) Nu va fi nicio relocare în timpul acestui an şcolar. Elevii vor avea şansă să se pregătească în continuare pentru Bacalaureat'', a spus Sorin Cîmăeanu despre colegiul înfiinţat acum mai bine de un secol.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a confirmat că nu se va trece la relocare înainte de finalul anului școlar.

 „Cu certitudine Colegiul Național Gh. Șincai nu se va reloca în cursul acestui an școlar (...) Această clădire este în risc seismic 2 și nu are autorizație de siguranță la incendiu. Este vital pentru noi toți ca fiecare copil, fiecare profesor care intră în această unitate școlară să o facă în condiții de siguranță. (...)

Primăria are responsabilitatea siguranței elevilor și profesorilor în această clădire. Indiferent că suntem supărați și pot să înțeleg acest lucru, (..) realitatea este că această clădire este în risc seismic, nu are autorizație de securitate la incendiu.

Realitatea este că în ultiii ani s-au întâmplat tragedii în România, că trebuie să facem lucruri pentru siguranță. De aceea măsurile pe care le luăm sunt ferme este foarte important ca fiecare dintre noi să trăim în condiții de siguranță”, a afirmat Daniel Băluță.

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close