Antena 3 CNN Actualitate Judecătorul Constantin Udrea, acuzaţii grave privind protocoalele: „E crimă organizată”

Judecătorul Constantin Udrea, acuzaţii grave privind protocoalele: „E crimă organizată”

Judecătorul Constantin Udrea, acuzaţii grave privind protocoalele: „E crimă organizată”
Sursa foto: foto- Facebook
05 Oct 2018   •   13:03

Judecătorul Constantin Udrea, de la Curtea Militară de Apel, a afirmat că aplicarea protocoalelor secrete încheiate între Ministerul Public şi SRI sunt un exemplu de „crimă organizată”, pentru că în centrul lor se află Serviciul care ajunge la toate structurile judiciare pentru propriile interese.

„Împotriva cui se îndreaptă aceste protocoale? Având în vedere că în centrul lor se află SRI, vedeţi că radiază ca o roată cu spiţe, către toate structurile judiciare, este de fapt o crimă organizată. Această activitate de creare şi de punere în aplicare a protocoalelor secrete constituie crimă organizată, deoarece oamenii sunt calificaţi, ştiu ce au făcut, ştiu împotriva cui sunt îndreptate protocoalele, ştiu că se adaugă la lege”, a declarat judecătorul Constantin Udrea.

Judecătorul mai spune că aceste protocoale le permit ofițerilor din cadrul SRI să controleze procesul penal în locul procurorilor. 

„Deşi legea îi obligă să furnizeze totul, prin protocoale se admite să nu se furnizeze totul, adică să nu se dea toată înregistrarea, să nu se dea tot documentarul, deşi legea obligă la asta".

„În primul rând, aceste protocoale nu au suport legal şi constituţional. O să observaţi că în preambulul fiecăruia dintre ele se atestă, în mod nereal, că ele ar fi în concordanţă cu legile ‚ţrii, cu Constituţia, dar şi cu anumite hotărâri ale CSAT. O să observaţi, pe de altă parte, că ele sunt semnate şi de persoane care nu fac parte din CSAT, astfel încât ele, acele persoane, au semnat protocoalele respective fără să ia cunoştinţă de hotărârile CSAT. Pe de altă parte, protocoalele adaugă la lege, ceea ce este nepermis, deoarece, în materia procedurii penale reglementarea se face numai prin lege organică, adică prin Codul de Procedură Penală, iar în ce priveşte anumite chestiuni, şi prin celelalte legi - în speţă, legea de organizare judiciară, tot lege organică. Prin urmare, prima întrebare care trebuie să se pună este de ce sunt strict secrete?”, a mai adăugat judecătorul. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: crima
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close