Antena 3 CNN Actualitate Jurnalistul Ion Cristoiu: "În turul doi al alegerile prezidențiale intră candidații PNL și PSD"

Jurnalistul Ion Cristoiu: "În turul doi al alegerile prezidențiale intră candidații PNL și PSD"

Jurnalistul Ion Cristoiu: "În turul doi al alegerile prezidențiale intră candidații PNL și PSD"
Sursa foto: foto: captura Antena 3
31 Oct 2019   •   18:54

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se vor duela în turul doi al alegerilor prezidențiale. E pronosticul lansat de jurnalistul Ion Cristoiu, prezent joi, la Antena 3, în emisiunea Ediție Specială. Reacția lui Cristoiu apare în aceeași cu sondajul IMAS, cel care îi indică pe primele poziții pe Klaus Iohannis și Mircea Diaconu. 

"În turul al doilea sigur va intra Klaus Iohannis. Nu are cum să nu intre, poate nu cu scorul acesta de semi Nicolae Ceaușescu. Ceaușescu avea 100%, el mai are puțin și face 50%. În legătură cu turul doi depinde foarte mult de mobilizarea la vot. Dacă prezența va fi slabă în primul tur, vor domina candidații care își pot mobiliza prin structurile din teritoriu oamenii, adică PNL și PSD", afirmă Ion Cristoiu.

Citește și SONDAJ IMAS. Lovitură de proporții pentru turul 2. Iohannis are parte de un contracandidat-surpriză

Fondatorul Evenimentului Zilei crede că în turul doi voturile candidaților pierzători se vor redistribui spre finaliști. 

"Mulți alegători se confruntă cu o problemă. Mă întâlnesc cu tot felul de cetățeni care mă întreabă cu cine să voteze. Și opțiunile lor sunt așa... aș vota cu ăla pentru că vorbește frumos, cu ăla că îmi place că se numește nu știu cum. Nu putem vorbi de o opțiune clară. Numărul mare de indeciși va duce la redistribuirea de la al doilea loc în jos. Pe lângă cei doi candidați, anul acesta avem o chestie unică. Mai avem încă 3-4 sau 5 candidați de la locul 2 în jos care sunt candidați cu forța, sigur poate nu vor intra, de a intra în turul doi și care reușesc să-i atragă pe indeciși cucerind această parte pe diferite criterii. "Valul de emoție se face între cele două tururi. Adică între cele două tururi nu mai sunt indecișii, se va face o rearanjare. Voturile lui Diaconu, poate Cumpănașu, poate chiar și Bruynseels... iar cei cu Paleologu și Barna vor merge cu Iohannis. Și emoția nu are cum să se creeze acum, înainte de cel de-al doilea tur. Acum depinde de ieșirea votului de luni. Dacă PSD reușește să blocheze votul de învestire a Guvernului Orban, votul se amână și e un semn că Dăncilă e puternică. Altfel, doamna Dăncilă nu are nicio șansă să intre în turul al doilea", a adăugat Cristoiu. 

 

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close