Antena 3 CNN Actualitate Justiție Acuzații grave la adresa Anei Birchall. Amenințări și intervenții în dosare

Acuzații grave la adresa Anei Birchall. Amenințări și intervenții în dosare

Acuzații grave la adresa Anei Birchall. Amenințări și intervenții în dosare
09 Iul 2019   •   14:09

Lumea Justiției a publicat un dialog halucinant care ar fi avut loc la CSM, în ședința din 3 iulie, atunci când ministrul Justiției a ridicat problema judecătorului Bogdan Mateescu, în condițiile în care judecătorul, membru CSM, are un dosar la Secția specială de investigare a infracțiunilor comise de magistrați. 

Ministrul și-a manifestat vădit opoziția față de Secție, făcând o apreciere deplasată despre activitatea acesteia.

"Alistare, cum iti explici ca din toate dosarele SIIJ, procurorii de la aceasta structura au extras tocmai dosarul lui Mateescu? Au facut ei hocus-pocus cu mana prin dosare si taman dosarul asta l-au extras? Cum se face?" ar fi spus Ana Birchall, potrivit luju.ro.

Dialogul a fost confirmat de Victor Alistar, într-o intervenție telefonică în emisiunea Oanei Stancu Zamfir. 

Reprezentant al societății civile în CSM, Victor Alistar a spus că doar formula de adresare a fost alta, nu ”Alistare”, ci ”Victor”.

”Îmi amintesc că s-a adresat cu Victor, nu Alistare. Nu știu de unde e relatarea (...) La momentul la care s-a purtat discuția erau cei doi reprezentanți ai societății civile, membri ai secției de procurori și trei judecători apropiați acestei secții de procurori. În momentul în care s-ar fi putut ajunge la o discutare a unui dosar în mod concret eu am spus că părăsesc sala și imediat după mine a ieșit domnul judecător Mateescu” a spus Victor Alistar la Antena 3.

Ministrul Ana Birchall spune că aceste ”atacuri” îndreptate împotriva sa vin în anumite momente ”sensibile”.

„Încă de la începutul mandatului de ministru interimar am fost ținta unor atacuri, chiar nejustificate. Seria acestor atacuri continuă și nu pot să nu observ că ele vin în momente sensibile (rapoartele GRECO, selecția procurorului european, remanierea). Dacă mai crede cineva în coincidențe. Problemele din interiorul CSM, cum a fost lipsa repetată a cvorumului în ședințele CSM (pentru alegerea procurorului-șef al SIIJ) a creat multă tensiune printre membri. Este regretabil că apar astfel de atacuri în asemenea momente, când soluția pentru situația din CSM nu poate fi identificată decât printr-un dialog transparent și onest. Și sper să fie găsită o rezolvare cât mai curând”, a transmis Ana Birchall pentru Antena3.

Mai mult, Lumea Justiției arată că în aceeași ședință, anterior discuției despre dosarul lui Bogdan Mateescu, Ana Birchall le-ar fi trasat câteva directive celor din CSM, moment în care mai multe judecătoare, printre care și președinta CSM Lia Savonea, au părăsit sala.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close