Antena 3 Actualitate Justiție Adina Florea, propunerea pentru șefia DNA, înscrisă pentru funcția de procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Adina Florea, propunerea pentru șefia DNA, înscrisă pentru funcția de procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

18 Oct 2018   •   16:53
Adina Florea, propunerea pentru șefia DNA, înscrisă pentru funcția de procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie
Sursa foto: Foto: Agerpres

Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi-a depus candidatura şi pentru funcţia de procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. 

De asemenea, Florena Esther Sterschi, propusă de Tudorel Toader pentru funcţia de procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare din cadrul PÎCCJ, candidează în prezent la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. 

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ atât propunerii ministrului Justiţiei în cazul Adinei Florea, cât şi celei care o vizează pe Florena Esther Sterschi. 

Cele două propuneri se află acum la Preşedinţie, în analiza şefului statului. 

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat joi lista candidaţilor la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. 

Potrivit unui comunicat al CSM, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei şi-au depus candidatura procurorii Ioan Viorel Cerbu, Elena Iordache, Iuliana Magdalena Olteanu, Florina Piloş şi Florena Esther Sterschi. 

Pentru funcţia de procuror în cadrul acestei secţii candidează: Codruţa Simona Chindea, Adina Florea şi Sorin Eugen Iaşinovschi. 

Toţi candidaţii vor susţine vineri interviul în faţa unei comisii din CSM. 

Consiliul Superior al Magistraturii a declanşat, pe 12 octombrie, procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei de investigare a magistraţilor şi pentru ocuparea a cinci posturi de procurori în cadrul acesteia. 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close